Πρότυπο το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης

Η εισαγωγή των μαθητών θα γίνεται κατόπιν γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, υπό μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου.

Αναβαθμίζεται το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης και θα λειτουργεί στο εξής σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας των Πρότυπων Σχολείων το σχολικό έτος 2023-2024 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρότυπο το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης

Δηλαδή, η εισαγωγή των μαθητών θα γίνεται κατόπιν γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, υπό μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής στα μαθηματικά, την ελληνική γλώσσα και τα θρησκευτικά, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα Πρότυπα Σχολεία.

Ως εκ τούτου όσοι έχετε παιδιά (αγόρια ή κορίτσια) που τελειώνουν την ΣΤ΄ Δημοτικού και επιθυμούν να εγγραφούν στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Ξάνθης ή παιδιά (αγόρια ή κορίτσια) που τελειώνουν την Γ΄ Γυμνασίου και επιθυμούν να εγγραφούν στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης, μπορείτε να τα εγγράψετε σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία και εφόσον επιλεγούν και εγγραφούν μπορούν να φοιτήσουν χωρίς καμία προσωπική δαπάνη, καθώς έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται (διαμονή και σίτιση) στο σύγχρονο Οικοτροφείο που διαθέτει το Σχολείο. Μπορείτε να απευθύνεστε στους ιερείς των Ενοριών σας, που είναι ενήμεροι επί του θέματος και έχουν στη διάθεσή σας τη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, για να αντλήσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επίσης για κάθε επιπλέον εξειδικευμένη ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης στο τηλέφωνο 2541029911.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος