Πρώτο σε πανελλήνιο διαγωνισμό το λάδι της Μαρώνειας

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το λάδι μας πήρε την πανελλήνια πρωτιά στον διαγωνισμό “Athena International Olive oil Competition Athiooc”»¨δηλώνει λάμποντας από ευτυχία. Ο Παναγιώτης Μαντενίδης, ελαιοπαραγωγός του Synaxis Extra Virgin Olive Oil μιλά με αγάπη για την Μαρώνεια και με καμάρι για το λάδι της περιοχής του. Όχι άδικα, καθώς σε κάθε συμμετοχή κερδίζει ένα σκαλοπάτι ακόμα ψηλότερα.
«Καταφέραμε να αποσπάσουμε το χρυσό βραβείο για γευσινωστικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μας» μια πολύ υψηλού επιπέδου διάκριση για μας γιατί αρχικά πραγματοποιείται με ιδανικές συνθήκες αξιολόγησης, ψηφιακό σύστημα με πολύ αυστηρή κριτική από τους ειδικούς. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί καταφέραμε να ανεβούμε ένα σκαλί πιο ψηλά από πέρσι κι αποδεικνύουμε ότι εφαρμόζουμε σταθερές και ορθές πρακτικές πετυχαίνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με γεύση κι αρώματα υπέροχα.

Με τον διαγωνισμό αυτό ασχολήθηκαν 430 εταιρείας από όλο τον κόσμο στέλνοντας είτε από ένα, είτε από δύο δείγματα φθάνοντας σε πάνω από 800 δείγματα για αξιολόγηση. Η κριτική επιτροπή ξεχώρισε στο Μαρωνίτικο ελαιόλαδο, όπως αποκαλύπτει ο Παναγιώτης Μαντενίδης, την εκλεπτυσμένη γεύση , την ελαφρότητα στην επίγευση και τα υπέροχα αρώματα που αφήνει η Μαρωνίτικη γη , όπως το θυμάρι,που απαντάται στον Ίσμαρο και άλλα φυτά της χλωρίδας της περιοχής.

Πρώτο σε πανελλήνιο διαγωνισμό το λάδι της Μαρώνειας
Ο Παναγιώτης Μαντενίδης, ελαιοπαραγωγός του Synaxis Extra Virgin Olive Oil

«Ο πρωταρχικός στόχος κάθε ελαιοπαραγωγού που προσπαθεί να τυποποιήσει πρέπει να είναι σίγουρα η εξωστρέφεια. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Έχουμε κάποιες συνεργασίες οι οποίες πάνε αρκετά καλά, παρά τη δοκιμασία που πέρασε όλος ο πλανήτης με τον κορονοϊό, τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Αγγλία. Εννοείται πως είμαστε ανοικτοί σε νέες συνέργειες.» δηλώνει και αποκαλύπτει ότι από φέτος συμμετέχει σε μια πρωτότυπη και δημιουργική ιδέα. «Από μια ομάδα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη και ονομάζεται Food καρτέλ είναι το πρώτο food track κινούμενο φορτηγό το οποίο ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και μαγειρεύει αποκλειστικά με γεύσεις Ελλήνων και ντόπιων παραγωγών. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσει όλη η Ελλάδα, παραγωγούς οι οποίοι βρίσκονται είτε στην Ροδόπη, είτε στην Κρήτη, είτε στα Ιωάννινα.» δηλώνει.

Τέλος, σπεύδει να συγχαρεί όλα τα Θρακικά Ελαιόλαδα που βραβεύτηκαν στον ίδιο διαγωνισμό. Λέγοντας ότι: «Τα Θρακικά Ελαιόλαδα απέσπασαν υψηλότατα βραβεία και αυτό δείχνει ότι εμείς τελικά μπορεί να μην έχουμε τη φήμη της Νότιας Ελλάδας, αλλά κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες κι από ό,τι φαίνεται πετυχαίνουμε πολύ καλά αποτελέσματα.»
Φώτο: Παναγιώτης Μαντενίδης, ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος