Προτάσεις και διαβούλευση ζητά η Περιφερειακή Σύνθεση για την επιλογή του εμβλήματος της ΠΑΜ-Θ

Τον Θράκα Ιππέα προτείνει ως έμβλημα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Σύμβουλος της παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, Μανώλης Ταμπατζάς.

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο κ.Ταμπατζάς, κάλεσε την παράταξη της Διοίκησης να αντιμετωπίσει με περισσότερη σοβαρότητα το θέμα της επιλογής του λογότυπου της περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς θα πρέπει να είναι το πιο αντιπροσωπευτικό και να συμπυκνώνει την ιστορία, τον πολιτισμό και να είναι αναγνωρίσιμο, καθώς θα αποτελέσει το έμβλημα της περιφέρειας ΑΜ-Θ, τα επόμενα χρόνια.

«Δυστυχώς δεν προηγήθηκε διαβούλευση και δεν κατατέθηκαν προτάσεις, όπως θα έπρεπε, τις οποίες θα εξετάσει η κριτική επιτροπή που θα συσταθεί και η τελική επιλογή να είναι ομόφωνη από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Αυτό τέθηκε από την πλευρά μας στην προηγούμενη συνεδρίαση και σύσσωμο το σώμα των περιφερειακών συμβούλων, αποφάσισε την παράταση για την συζήτηση του πολύ σημαντικού αυτού θέματος. Προτάσεις δεν ζητήθηκαν από τις παρατάξεις. Πρόταση κατέθεσε μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος πρότεινε το έμβλημα της ΑΜ-Θ να είναι η Νίκη της Σαμοθράκης. Στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ, θα τεθεί εκ νέου το θέμα και ελπίζουμε αυτή τη φορά να αντιμετωπισθεί με την δέουσα σοβαρότητα. Να τεθούν οι προτάσεις από τις παρατάξεις και τους συμβούλους και να γίνει διαβούλευση και την τελική επιλογή να την κάνει η κριτική επιτροπή που θα συσταθεί. Η Θράκη ήταν για εκείνα τα χρόνια το μεγαλύτερο έθνος, μετά το ινδικό! Αυτά δεν μας τα μαθαίνουν στα σχολεία δυστυχώς και εγώ ως περιφερειακός σύμβουλος έκανα αυτό που νόμιζα σωστό για την ιδιαίτερη πατρίδα μου», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Ταμπατζάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος