Κομοτηνή: «Προέχει η αναδάσωση και όχι οι ανεμογεννήτριες»

Την καθιερωμένη συνάντησή τους πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο (11/11) στην Κομοτηνή οι Οικολογικές οργανώσεις της ΑΜ-Θ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Πανδρόσου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ το μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, Ανέστης Στρατιάδης, όπου και ανέφερε τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση, όπου κυριάρχησαν οι καμένες εκτάσεις της Θράκης και οι Ανεμογεννήτριες που ενδιαφέρονται εταιρείες να εγκαταστήσουν.

«Συντασσόμαστε και εμείς οι Οικολογικές οργανώσεις στον αγώνα ενάντια στην τοποθέτηση Ανεμογεννητριών στα καμένα δάση και θα συνδράμουμε και στο δικαστικό σκέλος του,  Προέχει η αναδάσωση και όχι ανεμογεννήτριες στα καμένα σημεία», τόνισε ο κ. Στρατιάδης.

Επίσης στάθηκε και στις πιέσεις που θα πρέπει να ασκηθούν στους Δήμους για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, προκειμένου το ρεύμα που θα παράγεται να αξιοποιείται σε σχολεία και δημόσια κτίρια. Ανέφερε την καμπάνια που θα ξεκινήσει για την εντατικοποίηση των ενεργειών ανακύκλωσης, καθώς το ποσοστό θα πρέπει να είναι στο 20% το 2025 και τώρα βρίσκεται στο 7,5%.

Τέλος για το θέμα του Χρυσού υπογράμμισε πως ακόμα αναμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 16 διερευνητικές γεωτρήσεις.

Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης προτείνει να συμπεριληφθεί η πρόταση των εννέα οργανώσεων στο σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που ήταν σε δημόσια διαβούλευση έως προχθές.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, δεν έχει σταλεί καμία απάντηση στο έγγραφο που είχε αποστείλει πριν δύο εβδομάδες για την νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται, προκειμένου να διασφαλισθεί πως δεν θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα καμένα δάση σε Έβρο και Ροδόπη.

Σύνταξη: Ακρίτας Καραγιαννίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος