Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης- Εμίν Μποζ: Αποκλεισμένοι από το χώρο εργασίας παραμένουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης

«Αποκλεισμένοι από το χώρο εργασίας παραμένουν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν από παιδιά προβλήματα όρασης και βρίσκονται σήμερα σε μια ηλικία 35 και 40 ετών», υποστήριξε , ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, ο κος Εμίν Μποζ.

Όπως δήλωσε σήμερα 15-12-2022 μιλώντας στο www.ertnews.gr, προσκόμματα στην έξοδό τους δημιουργεί η έλλειψη εκπαίδευσης, μόρφωσης, κατάρτισης, αλλά και οι ελάχιστότατες ευκαιρίες που τους δίνονται για να εργαστούν.

«Είναι εξαρτημένοι πλήρως από κάποιο άλλο άτομο και είναι κλεισμένοι στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε ότι εξαρτώνται απο την λήψη του επιδόματος καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες τους χωρίς να διεκδικούν κάτι περισσότερο.

Κίνητρα στον εργασιακό χώρο

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στον εργασιακό χώρο, στους εργοδότες και στους υπευθύνους των επιχειρήσεών, ώστε να έχουν όφελος από την πρόσληψη στο χώρο εργασίας ενός τέτοιου ατόμου.

«Δεν είναι δυνατόν να μην εργάζονται καν και να υπάρχουν φωνές οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν τα καταφέρνουν» είπε, τονίζοντας την ανάγκη κατάλληλης διαμόρφωσης ενός χώρου εργασίας που θα υποδεχθεί ένα τέτοιο άτομο, με κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ανάγκη η προκύρηξη θέσεων τηλεφωνητών

Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στην ανάγκη προκήρυξης θέσεων τηλεφωνητών, «έχουν να γίνουν αυτού του είδους οι προσλήψεις 10 χρόνια και υπάρχουν απόφοιτοι σχολών, διακόσια πενήντα άτομα στον αριθμό σε όλη την Ελλάδα, που περιμένουν να εργαστούν», ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος