Πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης: Καλύτερα από το περσινό καλοκαίρι, αλλά μας φοβίζει το φθινόπωρο

«Το καλοκαίρι για την εστίαση κύλησε καλύτερα από πέρσι» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (26-8-2021) ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, ο κος Ανέστης Βαφειάδης, ενώ σημείωσε ότι η νέα πραγματικότητα του Φθινοπώρου «δεν τους κάνει αισιόδοξους για το χώρο της εστίασης».

Όπως είπε ο κος Βαφειάδης η ΠΕ Ροδόπης δεν είχε τουριστική κίνηση αξιόλογη. Όπως δεν είχε όλο το προηγούμενο διάστημα την παρουσία των φοιτητών του ΔΠΘ. “Με τα πάγια έξοδα να συνεχίζουν να υφίστανται και τα όποια προγράμματα ενίσχυσης να υλοποιούνται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς, δημιουργείται ένα σκηνικό δύσκολο, που προμηνύει ένα πολύ δύσκολο χειμώνα”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης καλύτερη είναι η εικόνα της ΠΕ Καβάλας και του Νοτίου Έβρου φέτος το καλοκαίρι. « Πήγαν καλύτερα το καλοκαίρι από ό,τι η Δράμα και η Κομοτηνή, που δεν έχουν τουριστικές ροές» είπε προσθέτοντας όμως ότι αντιστάθμισμα θα αποτελέσει το άνοιγμα και η δια ζώσης λειτουργία του Πανεπιστημίου. «Η έλευση γονιών και φοιτητών για την εύρεση φοιτητικής στέγης και η έναρξη μαθημάτων την 1η Οκτωβρίου γεννά ελπίδες ότι θα τονωθεί η κίνηση» είπε.

Τέλος, στάθηκε σε ένα επιπλέον ζήτημα που δημιουργήθηκε για τους επαγγελματίες του Βορείου Έβρου, το άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία και τις ροές επισκεπτών που σημειώνονται προς τα εκεί για αγορές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος