Πρόεδρος ΙΣ Ξάνθης: Ζητήσαμε έστω και την ύστατη στιγμή ένα σχέδιο που να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας

«Ζητήσαμε έστω και την ύστατη στιγμή ένα σχέδιο που να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δυστυχώς βαδίζουμε με λύσεις ‘στο πόδι’», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Τάσος Καραδέδος. Ο κ. Καραδέδος είπε ότι «έστω και τώρα πρέπει να γίνει μια σύσκεψη του Ιατρικού Κόσμου με την ηγεσία», σημειώνοντας πως «το κράτος έχει τη δυνατότητα να διορίζει και να επιτάσσει γιατρούς».

Πρόεδρος ΙΣ Ξάνθης: Ζητήσαμε έστω και την ύστατη στιγμή ένα σχέδιο που να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Ο Τάσος Καραδέδος, πρόεδρος του ΙΣ Ξάνθης

Όπως τόνισε ο κ. Καραδέδος, οι άνθρωποι που έχουν στηρίξει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σήμερα, κάνοντας την αυτοκριτική τους, τονίζουν ότι ο ιδιωτικός τομέας δε μπορεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα που ανήκουν στη δικαιοδοσία του κράτους. «Το κράτος» είπε «έχει την ευθύνη των επιστρατεύσεων και αυτό την πήρε τελικά. Η κυβέρνηση επιτάσσει, ας το κάνει».

Σύμφωνα με τον κ. Καραδέδο, «η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει τρία σκέλη: πρώτον, η προσωπική ευθύνη (μάσκα, μέτρα, αποστάσεις). Δεύτερον, ένα σύστημα υγείας που να μπορεί να ανταποκριθεί στη μαζική εισαγωγή ασθενών, χορήγηση οξυγόνου και ειδικούς γιατρούς -γιατί ειδικούς γιατρούς δεν έχουμε τόσους όσους φαντάζεται κανείς. Οι αναισθησιολόγοι στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τους εκατό. Τρίτον, ο εμβολιασμός, που ήταν η ελπίδα μας, αυτό το αφήγημα κατέρρευσε γιατί προσπάθησε να γίνει μιντιακό αφήγημα. Δεν έχουμε εμβόλια. Όταν δεν έχεις εμβόλια πρέπει να ενδυναμώνεις τις άλλες δύο λύσεις. Αυτή ήταν η δυνατότητα αυτοπροστασίας της χώρας μας. Το εμβολιαστικό κίνημα είναι πολύ-πολύ-πολύ φτωχό», είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΣ Ξάνθης, «κρυφή ελπίδα είναι να αποκτήσαμε μια ανοσία της αγέλης. Γι’ αυτό και δεν έχουμε την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες».

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα ακόμα ζήτημα βάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της Περιφέρειας. «Δε μπορεί η αν.Μ.Θ. να μην έχει δική της Υγειονομική Περιφέρεια», είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά, «άλλο να λες για το Νοσοκομείο Παπανικολάου και άλλο για την Κομοτηνή ή για το Σουφλί».

συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος