Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης: Να ξανασκεφτεί το Υπουργείο Υγείας το μέτρο της απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Είναι ιδιαίτερη η ανησυχία και ο προβληματισμός της Ιατρικής Κοινότητας για την εξέλιξη της Πανδημίας. Αυτό τόνισε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, ο κος Τάσος Καραδέδος ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ξανασκεφτεί πολύ το μέτρο της απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων από το υγειονομικό προσωπικό που τίθεται σε ισχύ από 1ης Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε, «αν αποχωρήσουν υπάρχει ο κίνδυνος νοσοκομεία, όπως αυτά της Ξάνθης, να είναι Virtual Νοσοκομεία χωρίς παθολόγους, χωρίς χειρουργούς, χωρίς καρδιολόγους κ.α..» Για να σημειώσει: «Πρέπει να αντέξουμε όλοι μας, δεν μας περισσεύει κανένας, δεν μπορούμε σε αυτούς που σήμερα λέμε: «Φύγετε» μετά από ένα μήνα να τους λέμε: «ελάτε να βοηθήσετε». Αυτοί οι άνθρωποι, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, δούλεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης υπενθύμισε ότι όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της αν.Μ.Θ. είχαν εγκαίρως επισημάνει ότι ο κορονοϊός δεν υποχωρεί, πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε και τώρα ξανά τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν περιστατικά που είναι εμβολιασμένα και με τις δύο δόσεις. Κάτι, που όπως είπε, τους προβληματίζει και τους οδηγεί να σκέφτονται σε μια νέα βάση. Παράλληλα, σημείωσε ότι:
ενώ πρόσφατα είχαν ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τώρα η εξέλιξη των πραγμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια. “Όμως συνεχίζουμε να τασσόμαστε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ειδικά για τους υγειονομικούς, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί θα πρέπει να προστατέψουμε το κοινωνικό σύνολο, ώστε να μην βλάπτουμε τους ασθενείς και να μην αποστερηθεί η ιατρική κοινότητα, το Σύστημα Υγείας από Υπηρεσίες Ανθρώπων – Υγειονομικών».

Σε αυτό το σημείο ο κος Καραδέδος σημείωσε: «Μας προβληματίζει πολύ η ανακοίνωση των μέτρων και η αυστηρή μετάθεση των ευθυνών στους υγειονομικούς και στον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί. Θέτει ένα ζήτημα για την επάρκεια του Συστήματος σε περίπτωση που αναγκαστούν σε αποχώρηση από το Σύστημα Υγείας επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε προσθέτοντας: «Είναι και ο αριθμός μεγάλος και η ποιότητά τους είναι σημαντική».

Για να προσθέσει σε αυτό το σημείο ότι: «Πολλοί από τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν, ήταν στην πρώτη γραμμή. Τους εκτιμώ απόλυτα, « έφαγαν τον κορονοϊό με το κουτάλι». Δεν μπορούν να ομονοήσουν όλοι οι άνθρωποι 100% και να έχουν την ίδια αντίδραση. Θα πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι γιατί δεν εμβολιάζονται. Η επίπτωση στον Υγειονομικό Κλάδο της αποχώρησής τους αρχίζει να φαίνεται ότι είναι πολύ βαριά» είπε.

Μάλιστα κατέθεσε για μια ακόμη φορά το παράπονό του ότι: « Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία», ότι «δεν γνωρίζουν καν οι Ιατρικοί Σύλλογοι πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» σημειώνοντας ότι: « Υπάρχει μια μυστικοπάθεια γύρω από τους αριθμούς απίστευτη” και προσθέτοντας: “Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε ούτε μια ανακοίνωση από το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Μια τρομακτική ανεπάρκεια της διοίκησης στο να ενημερώσει τον κόσμο και να πει περί τίνος πρόκειται. Και το να λέμε ότι είμαστε ικανοί ή δεν είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό δεν είναι μια υπόθεση που την ξέρει ο καθένας από μόνος του, είναι κάτι που είναι χρήσιμο, αναγνωρίσιμο για να παίρνει η κοινωνία τις ευθύνες της. Και βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση με τους ίδιους τρεις τρόπους αντιμετώπισης του κορονοϊού: Ατομική ευθύνη, Μέτρα πρόληψης, Εμβολιασμοί.» Αφού επεσήμανε ότι: «Το υπουργείο υγείας κάνει τα αντίθετα» (ενν: από αυτά που πρέπει) πρόσθεσε πολύ ανήσυχος: « Έχουμε Νοσοκομεία τα οποία “τρεκλίζουν” και χαρούμενους διοικητές νοσοκομείων που όλα τα βρίσκουν καλά, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν μιλά η ηγεσία του Υπουργείου για την ενίσχυση των Δομών Υγείας. Θα βρεθούμε σε μια υγειονομική κρίση ξανά για την οποία όλοι οι άλλοι θα φταίνε εκτός από αυτούς που βρίσκονται σε επιτελικές θέσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος