Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης: Απαιτούνται προσλήψεις γιατρών – Επαναπρόσληψη ανεμβολίαστων – Στήριξη των Νοσοκομείων

Array

Αυξημένες υγειονομικές ανάγκες επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ξάνθης, ο κος Τάσος Καραδέδος μιλώντας για τις αντοχές των δημοσίων δομών της περιοχής και για τις δυνατότητες που έχουν.

Αφού σημειώνει ότι η περιοχή της Ξάνθης και της Ροδόπης δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα που φέρει τις ανάγκες να είναι αυξημένες λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζει ότι ο αριθμός των ασθενών υπολείπεται έναντι του ποσοστού των ιατρών και των νοσηλευτών.

«Το Σύστημα υγείας στα χρόνια του Μνημονίου υποβαθμίστηκε πάρα πολύ» σημείωσε στο www.ertnews.gr προσθέτοντας ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε με την υγειονομική κρίση και καθημερινά με τα περιστατικά καταδίωξης λαθρο-διακινητών που πολλά αυτά καταλήγουν να νοσηλεύονται (μετανάστες και λαθροδιακινητές) στα νοσοκομεία σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ο κος Καραδέδος επεσήμανε στις κουβέντες του «εμμονές ιδεολογικές» στην πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που οδηγούν, όπως είπε, σε μια «στασιμότητα» τα πράγματα. «Είμαστε κάθε χρόνο και χειρότερα» είπε σημειώνοντας πως «δεν καταγράφεται κάτι καλό, ούτε σαν σκέψη, ούτε σαν πρόταση» τονίζοντας τη «δημογραφική και την αναπτυξιακή επιδείνωση».

Ζήτησε άμεσα να υπάρξουν προσλήψεις νέου υγειονομικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Επαναπρόσληψη των πενήντα και πλέον συναδέλφων του ανεμβολιαστών ιατρών που απομακρύνθηκαν από το χώρο του νοσοκομείου της Ξάνθης (όπως και αρκετών ιδιωτών “που έχουν τα ιατρεία τους κλειστά” όπως ανέφερε για τον ίδιο λόγο) και να θεωρηθεί η πανδημία μια (ευκαιρία για) συνολική «μάχη», “ένα θέμα που αφορά και απαιτεί συστράτευση τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι με διακόσιους και τριακόσιους νεκρούς την εβδομάδα και την πανδημία να ενδημεί σε όλη τη χώρα, η περιοχή μας δεν αποτελεί εξαίρεση, προσθέτοντας με νόημα ότι “δεν αρκούν οι κατασταλτικές μέθοδοι πρέπει και η πολιτεία, όπως και οι πολίτες, να έχουν τη δική τους ευθύνη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος