«Πράσινη» λαϊκή στην Κομοτηνή αποκλειστικά με λαχανικά και φρούτα ζητούν οι παραγωγοί της Ροδόπης

Την άμεση επαφή με τον καταναλωτή προσπαθούν να εδραιώσουν παραγωγοί λαχανικών και φρούτων στη Ροδόπη ζητώντας τη δημιουργία «πράσινης λαϊκής» που θα λειτουργεί αποκλειστικά με τη συμμετοχή παραγωγών φρούτων και λαχανικών.

Όπως τονίζουν στο www.ertnews.gr αυτό που ζητούν είναι η διαμόρφωση ενός κατάλληλου χώρου, είτε προς την περιοχή του ΙΚΑ, είτε προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό όπου θα μπορούν να πουλούν τα προϊόντα τους οι ογδόντα (80) περίπου παραγωγοί.

Η μόνη, όπως λένε, διέξοδος – επαφή με το κοινό που έχουν στη διάθεσή τους είναι οι εβδομαδιαίες λαϊκές αγορές που πραγματοποιούνται σήμερα, δηλαδή σε: Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο, Νέα Αδριανή, Αίγειρος, Ξυλαγανή, Αρριανά και Φιλύρα με την πρώτη, στην Κομοτηνή, να έχει κάποια δυναμική και στις άλλες να σημειώνεται μικρή κίνηση, άρα να είναι περιορισμένη η ποσότητα που διατίθεται στους καταναλωτές.

«Μια δεύτερη μέσα στην πόλη θα στηρίξει λίγο παραπάνω την προσπάθειά μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά και σημειώνουν ότι είναι σημαντικό να γίνει αυτό το βήμα τώρα σε μια εποχή που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το αυξημένο καλλιεργητικό κόστος και στον καταναλωτή να αγοράζει και πιο φθηνά και πιο φρέσκα τα προϊόντα τους.

Τέλος, δεν παρέλειψαν μιλώντας στο www.ertnews.gr παραγωγοί φρούτων και λαχανικών της Ροδόπης να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για τη λειτουργία του καλαθιού του νοικοκυριού σημειώνοντας ότι ίσως τους στερήσει από την πελατεία τους προτρέποντας για μια ακόμη φορά το κοινό να εμπιστεύεται και να στηρίζει τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος