Πόρτο Λάγος: “Μουδιασμένοι” οι καταναλωτές στη Λαϊκή αγορά

Ως «μαραμένη γαρδένια» περιέγραψε μικροπωλητής την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών στο Πόρτο Λάγος. Τον συναντήσαμε πίσω από τον πάγκο του να «μετρά τις ώρες να περάσουν» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Μαραμένη γαρδένια» που θέλει πότισμα για να ζωντανέψει και πάλι» πρόσθεσε και τρεις πάγκους πιο κάτω ο πρόεδρος του Συλλόγου μικροπωλητών Ξάνθης. Οι καταναλωτές είναι ακόμα μουδιασμένοι λένε οι πωλητές καθώς ο φόβος του κορονοϊού είναι ακόμη εδώ.

Πόρτο Λάγος: “Μουδιασμένοι” οι καταναλωτές στη Λαϊκή αγοράΟ φόβος του κορονοϊού, η συνήθεια της αυτο-απομόνωσης, οι περιορισμένες έξοδοι, αλλά και τα πενιχρά οικονομικά κρατούν στο σπίτι αυτούς, που άλλοτε κατέκλυζαν την συγκεκριμένη λαϊκή, όπως και τα διπλανά cafe ή της επιχειρήσεις εστίασης. Έτσι, εικόνες συνωστισμού μπροστά από τους πάγκους με τα ρούχα, τα παπούτσια και τις τσάντες θα κάνουμε καιρό να τις δούμε λένε οι επαγγελματίες πωλητές.

Πιο τυχεροί οι παραγωγοί των λαχανικών, των φυτών και των φρούτων. Εκεί, σίγουρα η εικόνα είναι διαφορετική. «Αν “ανασάνει” ο κόσμος οικονομικά και ψυχολογικά σε μας θα φανεί πρώτα η αλλαγή» τονίζουν οι έμπειροι «παζαρτζήδες» που προσπαθούν με αστεία και πειράγματα να πάρουν «δόσεις» αισιοδοξίας.

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος