Πόρτο Λάγος: Νέα δυναμική με εκβάθυνση του λιμανιού και ακτοπλοϊκή σύνδεση με άλλους προορισμούς

Αισιόδοξος για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο χώρο του εμπορίου το λιμάνι του Πόρτο Λάγος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτηρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (28-6-2022).

Με αφορμή έργα αναβάθμισης ύψους 2 εκ. ευρώ που έχουν εγκριθεί συνολικά για τα λιμάνια των: Αβδήρων, του Πόρτο Λάγους, του Φαναρίου και του Ιμέρου ο κος Τσιτηρίδης σημείωσε πως με αρωγό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων (το οποίο έχει και την αρμοδιότητα της υλοποίησης έργων επί αυτού) σε όλες τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής έχει ήδη περιφραχθεί ο χώρος και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν.

Ο κος Τσιτηρίδης υπενθύμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτιζε εμπορικά το Λιμάνι του Πόρτο Λάγους από το 1900 και μετά με φόρτωση στα καράβια που έδεναν στο λιμάνι προϊόντα καπνού, σιτηρών κ.α. και σημείωσε πως μπορεί στη συνέχεια η εμπορική κίνηση να ατόνησε ωστόσο πάντα το λιμάνι εξακολουθούσε να ήταν στο χάρτη των εμπορικών μεταφορών.

Σε αυτό το σημείο ο δήμαρχος Αβδήρων τόνισε πως η «ατυχία» του λιμανιού είναι το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άλλα λιμάνια, αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, όπου είναι στραμμένη εύλογα η προσοχή της Κυβέρνησης, ωστόσο, δεν ατονεί το ενδιαφέρον ούτε της δημοτικής αρχής ούτε των υπευθύνων και για το λιμάνι του Πόρτο Λάγους και γι αυτό το λόγο δρομολογούνται έργα εκβάθυνσης του.
Σε ερώτηση δε:αν στα σχέδια του δήμου είναι και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής με κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς; σημείωσε πως έχει ήδη εγκριθεί σχετικό master plan που το προβλέπει και θα γίνει πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον, “ένα – ένα τα βήματα” απάντησε χαρακτηριστικά.
Τέλος, τόνισε πως η προσοχή των εργαζομένων είναι πάντα στραμμένη στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και στον εξωραϊσμό τους, καθώς αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο. Προς αυτή την κατεύθυνση καθαρίστηκε πρόσφατα και το άλσος της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος