Πόρτο Λάγος-Μικροπωλητές στην λαϊκή αγορά: Υπομονή κι ελπίδα για την μετά Covid εποχή

«Δεν βγαίνει το μεροκάματο τώρα που λόγω κορονοίού είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε 50-50, δηλαδή οι μισοί στην μια λαϊκή και οι άλλοι μισοί στην επόμενη . Καμία φορά μας τα «χαλάει» και ο καιρός, βρέχει, οπότε είναι δύσκολα, πάρα πολύ δύσκολα, δεν έρχεται ο κόσμος». Τα μονά βγαίνουν την μια εβδομάδα, τα ζυγά την άλλη κι εκείνη βγαίνοντας στην λαϊκή από το 2004 γνωρίζει καλά πως αυτός ο χρόνος «συντροφιά» με τον κορονοϊό είναι από τους πιο δύσκολους που έχει ζήσει κάνοντας αυτή τη δουλειά. Ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση η κα Λίνα έχει δει πολλές δυσκολίες στη ζωή της κι έχει ακούσει ακόμη περισσότερες να διηγούνται οι δικοί της.

Πόρτο Λάγος-Μικροπωλητές στην λαϊκή αγορά: Υπομονή κι ελπίδα για την μετά Covid εποχήΈχει διάφορα είδη στον πάγκο της , κοσμήματα, κολιέ, δαχτυλίδια… «Είναι εκτός εποχής» λέει μισοαστεία- μισοσοβαρά πελάτισσα που κοντοστέκεται και τα κοιτά «ποιος αγοράζει στις μέρες κάτι που λόγω των μέτρων, του εγκλεισμού και της αυτοαπομόνωσης δεν θα φορέσει; » προσθέτει συνεχίζοντας την περιδιάβασή της στους έρημους, λόγω λιγοστού κόσμου, πάγκους της λαϊκής.

Κι όταν είστε στο σπίτι ασχολείστε με κάτι άλλο; Ρωτάμε την κα Λίνα και την ακούμε να απαντά: «Όχι, με τίποτα». Ένας πάγκος με τα κοσμήματα της είναι όπως λέει, όλη της η περιουσία, το μοναδικό της επαγγελματικό αντικείμενο.

Όσον αφορά στην κρατική ενίσχυση που έλαβε μέχρι τώρα; «Τρεις φορές, τρεις δόσεις, όχι όλες όσες δόθηκαν και δεν ξέρω γιατί» απαντά και ελπίζει. Ελπίζει κι εύχεται να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους και μάλιστα σύντομα «Ελπίζουμε τα καλύτερα, αυτό θέλουμε όλοι οι μικροπωλητές» λέει και τακτοποιεί αμήχανα ό,τι έχει τοποθετήσει πάνω στον πάγκο της.
“Ούτε σεφτέ δεν κάναμε ακόμη” λέει ο κος Νίκος από τον απέναντι πάγκο. “Δεν μπορούμε να αγοράσουμε καινούργιο εμπόρευμα” σημειώνει προσθέτοντας ότι συνεχίζουν κανονικά να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Και τί κάνετε; τον ρωτάμε “υπομονή” απαντά και ύστερα προσθέτει “υπομονή κι ελπίδα για καλύτερες μέρες”.

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος