Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: Οι εκδηλώσεις θα προσαρμοσθούν στα μέτρα της Πολιτείας και θα γίνουν

Λόγω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης-ΚΥΑ- 40196 (ΦΕΚ Τεύχος Β΄3117/16-07-2021), που εξεδόθη στις 16 Ιούλη το μεσημέρι, η δεύτερη εκδήλωση του πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, που αφορούσε την παρουσίαση του Ιασμιώτικου Λεξικού, του ποιητή-συγγραφέα, Γιώργου Μπατζάκα, δεν έγινε δια ζώσης, αλλά διαδικτυακά. Η πρώτη εκδήλωση με τα παιδιά, έγινε κανονικά.

Σύμφωνα με την παράγραφο 9 α)Υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις, με εξαίρεση τις δραστηριότητες ψυχαγωγικών και πολιτιστικών προγραμμα΄των που απευθύνονται σε ανηλίκους έως 12 ετών και τις δραστηριότητες που αφορούν παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες. Ιδίως παραπομπέςκαι συνοδεία σε θέσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες διερμηνείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συνδρομής.
Ο Σύλλογος ζήτησε διευκρινήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και όταν αυτές δοθούν θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις, αναπροσαρμοσμένες στους νόμους της πολιτείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: Οι εκδηλώσεις θα προσαρμοσθούν στα μέτρα της Πολιτείας και θα γίνουν
Ωστόσο, στις 6 το απόγευμα της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων του Προφήτη Ηλία, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, κάλεσε τους δημοσιογράφους σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, όπου ανακοίνωσε το πνεύμα της ΚΥΑ και ενημέρωσε πως για κάθε περίπτωση ενημέρωσε και τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία, να παρέμβουν αν αυτό χρειαστεί.
Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις των Δημοσιογράφων, γιατί προέβη σε αυτήν την κίνηση ο κ. Οντέρ, είπε πως ήθελε να ενημερώσει τους δημότες του. Γιατί το κάνει μόνος, χωρίς τον ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου, είπε πως τρία έγγραφα απέστειλε τις προηγούμενες μέρες –πριν την ΚΥΑ-, σε μια προσπάθεια να δώσει το παρών στις εκδηλώσεις, αλλά ο Σύλλογος δεν απάντησε.
Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει τρόπος να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα, απάντησε Ναι αλλά αν φύγουν κάποια άτομα (σ.σ.Ηλίας Μπούκας, Χριστίνα Βιδούρα), τότε η συνεργασία θα είναι αγαστή.
Από την πλευρά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, υπογράμμισε πως προσαρμόζεται στο νόμο της Πολιτείας και δεν άλλαξε το σημερινό πρόγραμμα της εκδήλωσης, επειδή το είπε ο Δήμαρχος. Θα περιμένει τις διευκρινήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και θα ενημερώσει για το πώς θα γίνουν οι εκδηλώσεις από Δευτέρα.
«Εμείς βρεθήκαμε με τον Δήμαρχο την περασμένη Πέμπτη όπου μας κάλεσε στο γραφείο του σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να δώσει το παρών του στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος. Όμως μετά στα κοινωνικά δίκτυα, μόνος του τορπίλησε το κλίμα με τις αναρτήσεις του.
Ο Σύλλογος πορεύεται με το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εξέλεξαν τα μέλη του πάνω από 400 και ο κ. Οντέρ δεν μπορεί να υποδείξει στο σύλλογο, με ποια άτομα θα συνδιαλέγεται. Τα άτομα αυτά έχουν προκύψει από νομιμότατες εκλογές. Σε ότι αφορά την ιδιότητα του κ. Μπούκα ως προέδρου, είπε πως αυτό έχει ελεγχθεί και δεν προκύπτει κανένα κώλυμα και ασυμβίβαστο. “Εδώ και 40 χρόνια παράγει πολιτσμό και θα συνεχίσει να παράγει”, τόνισε με έμφαση ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Σπορίκης μέλος του συλλόγου Πολιτιστικού Ιάσμου.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Οντέρ υποστηρίζει πως η θέση αυτή του κ, Μπούκα ως προέδρου στον πολιτιστικό σύλλογο, την χρησιμοποιεί προς άγραν ψήφων και ζητάει να παραιτηθεί.
Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: Οι εκδηλώσεις θα προσαρμοσθούν στα μέτρα της Πολιτείας και θα γίνουν
Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντοπολίτευσης στο Δήμο Ιάσμου, Κυριάκος Αμούτζας, υπογράμμισε πως ο κ. Οντέρ, θέλει με κάθε τρόπο να σταματήσει το έργο του συλλόγου και μάλιστα έκανε λόγο για φασιστική συμπεριφορά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος