Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ροδόπη και Ξάνθη

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Ροδόπη και Ξάνθη με τα φεστιβάλ Via Egnatia, Μπύρας και Ειρήνης να ξεχωρίζουν. Ειδικότερα, η Π.Ε. Ξάνθης, σε συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Via Egnatia, διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Η κυρά της Ρω», η οποία θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Αβδήρων φιλοξενεί την παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και το χρυσό δισκοπότηρο». Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 20.00.

Θεατρική παράσταση: «Κανείς ποτέ δεν το έμαθε» ανεβαίνει στην Κομοτηνή
Ο θεατρικός μονόλογος – παραγγελία του Φεστιβάλ Φιλίππων, με τίτλο “Κανείς ποτέ δεν το έμαθε” θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή μετά από πρόσκληση της Λέσχης Κομοτηναίων. Η παράσταση σε κείμενο του καθηγητή του ΔΠΘ Χάρη Μιχαλόπουλου θα ανέβει δίπλα στο Βυζαντινό τείχος της πόλης την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Τη σκηνοθεσία έχουν επιμεληθεί η Δέσποινα Παπάζογλου και η Κατερίνα Συμεωνίδου. Ερμηνεύει η Δέσποινα Παπάζογλου.

7ο Φεστιβάλ Μπύρας
Το 7ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής οργανώνει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο». Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα «Κοίτα γύρω». Συμμετέχει η Δήμητρα Μπουλούζου, και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου συναυλία του βουλγάρικου συγκροτήματος ORATNITZA.

Συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου
Συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου την οποία συνοδεύει ο Γιώργος Κακοσαίος διοργανώνει η Π.Ε. Ξάνθης, σε συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Via Egnatia.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο ΑΟΞ την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00. Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο προϋποθέτει ηλεκτρονική κράτηση
θέσης στο σύνδεσμο https://booking.open1.eu/pamth-xanthi-fest .

Φεστιβάλ Ειρήνης στον Ίασμο
Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 & 26 Σεπτεμβρίου.
Το διήμερο περιλαμβάνει καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις. Ξεχωριστή θα είναι η συμμετοχή της Γλυκερίας, της Ντιλέκ Κοτς, αλλά και της Darina Slavcheva Slavova την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

Ομιλία για τις εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο και το Αιγαίο
Εσπερίδα με θέμα: ‘‘Πως οι Εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο και στο Αιγαίο Επηρεάζουν τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις” διοργανώνει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Ομιλητές θα είναι οι: Άγγελος Συρίγος, Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής, Υφυπουργός Παιδείας, και Κωνσταντίνος Φίλης, Αν. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων. Στις 19:00 στην Καπναποθήκη «Π» Αίθουσα «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος