Πλήθος κόσμου βρέθηκε και απόλαυσε την 4η Γιορτή τσίπουρου στον Ίασμο Ροδόπης, το διήμερο της 28ης Οκτωβρίου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου.
Οι μαθητές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από την Ξάνθη με τον καθηγητή τους Θεόδωρο Σόρο, παρασκεύασαν εδέσματα από τοπικές πρώτες ύλες και παραγωγούς, που συνδυάζονταν με το τσίπουρο, μαγεύοντας με τις πλούσιες γεύσεις τους τον κόσμο. Παράλληλα λειτούργησε και μια μικρή έκθεση τοπικών παραγωγών και δημιουργών.
Ωστόσο τα βλέμματα και την προσοχή κέντρισε η καινοτομία με τα κοκτέιλ που παρουσιάστηκαν με βάση το τσίπουρο και σε συνδυασμό με βασιλικό, ρούμι, μαστίχα Χίου και άλλα ηδύποτα. Στόχος του Συλλόγου ήταν να αναδειχθεί το τσίπουρο σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομία, αλλά να δοθεί και ένα μήνυμα στην πολιτεία πως θα πρέπει να ενισχύσει τους καλλιεργητές της αμπέλου και τους παραγωγούς τσίπουρου.
Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος