Πετραδάκι – πετραδάκι «κέντησε» όλη την εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού του

Μια τεράστια καρυδιά αγκαλιάζει την αυλή και το σπίτι του σκορπώντας δροσιά και ίσκιο όλες τις μέρες της ημέρας. «Την πρόσεξες;» με ρωτά με καμάρι δείχνοντας προς την πλευρά της ο κος Αλέκος Κολεντζαρίδης ένας ογδοντάχρονος συνταξιούχος με κέφι μικρού παιδιού. «Δεν καταλαβαίνουμε από ζέστη» λέει ξανά και μας καλεί κοντά του στο τραπεζάκι της αυλής.

Πετραδάκι – πετραδάκι «κέντησε» όλη την εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού του
Ο κος Αλέκος Κολεντζαρίδης με τη σύζυγό του Ευγενία

Εργάστηκε ασταμάτητα από μικρό παιδί αλλάζοντας δεκάδες επαγγέλματα, όλα γύρω από το χτίσιμο, το μυστρί, την δημιουργία. «Ήμουν ασταμάτητος» παραδέχεται ο πολυτεχνίτης που καμαρώνει διπλά για την νέα του δημιουργία, το «κέντημα» της εξωτερικής επιφάνειας του σπιτιού, του αυλόγυρου και των πεζοδρομίων με σχέδια από πέτρες. «Όλα ξεκίνησαν από μια εκδρομή στη Ρόδο, είδα τα σχέδια με πέτρες που κάλυπταν τις επιφάνειες των σπιτιών στο νησί και εμπνεύστηκα» λέει και αποκαλύπτει πως από εκεί έφερε και τις πρώτες πέτρες που χρησιμοποίησε.

Πετραδάκι – πετραδάκι «κέντησε» όλη την εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού τουΚι αφού η αρχή έγινε και το πρώτο έργο εντυπωσίασε ο κος Αλέξανδρος συνέχισε με περισσότερο ζήλο και πάθος. Κατάφερε έτσι, πέτρα- πέτρα να καλύψει τους τοίχους του σπιτιού του. «6-7 χρόνια εργαζόμουν συνέχεια εκπονώντας σχέδια δικής μου έμπνευσης“, εικόνες από την θάλασσα (δελφίνια), από το ζωικό βασίλειο (τίγρης) και τους μύθους του Αισώπου (αλεπού, πελαργός). Κάλυψε όλη την εξωτερική επιφάνεια με εκατομμύρια πέτρες, «έκανα χιλιάδες μετάνοιες για να τις συγκεντρώσω» δηλώνει και γελά καλόκαρδα. Όσον αφορά στις εντυπώσεις και στα σχόλια; « Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Εγώ νιώθω ικανοποίηση που τελείωσα ένα έργο.» απαντά και εύχεται πάλι γελώντας «Μακάρι να είχα μια άδεια επιφάνεια να την γεμίσω, βέβαια και τα χρόνια πέρασαν…»
Πετραδάκι – πετραδάκι «κέντησε» όλη την εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού τουΗ κυρία Ευγενία Κολεντζαρίδου σύζυγός του 58 ολόκληρα χρόνια καμαρώνει τόσο για το ταλέντο του, όσο και για την υπομονή του. «Έχει τόσο υπομονή. Πηγαίναμε στη θάλασσα. Κάναμε το μπάνιο μας και μετά μάζευε πέτρες. Είχε πολύ μεράκι γι αυτό το έργο. Μου αρέσει, αφού αρέσει σε εκείνον αρέσει και σε μένα. Και να φανταστείτε ότι τότε εργάζονταν κιόλας. Τώρα που είναι συνταξιούχος θα τα έκανε σίγουρα πιο καλά αφού έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του.» λέει και τον κοιτά με αγάπη και σεβασμό ακριβώς έτσι όπως κύλησαν τα χρόνια στο μεγάλο τους σπίτι, το καλυμμένο με σχέδια και πέτρες λογιών των λογιών…
Φώτο:Αλέξανδρος Κολεντζαρίδης- Ευγενία Κολεντζαρίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος