Περιφερειακή Σύνθεση: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των Επιχειρήσεων

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο φέρει το πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των Επιχειρήσεων ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, κος Χριστόδουλος Τοψίδης, πρόγραμμα το οποίο έχει ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στις 04/11/2020.

Ο κος Τοψίδης υποστηρίζει, στηριζόμενος σε δημοσιεύματα του Τύπου, ότι έχουν προηγηθεί “δύο σημαντικές διοικητικές παραλείψεις από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που επηρεάζουν άμεσα το Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης των Επιχειρήσεων, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ“.
Πιο συγκεκριμένα:
Α) Δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες για τη Συλλογική Απόφαση Έργου Περιφέρειας (ΣΑΕΠ) του προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των επιχειρήσεων (που σημαίνει ότι δεν έχει γίνει η πίστωση των απαιτούμενων πόρων στους αντίστοιχους λογαριασμούς)
Β) Δεν έχει ολοκληρωθεί το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, διαμέσου του οποίου οι ωφελούμενοι που οι προτάσεις τους έχουν εγκριθεί μπορούν και πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματα πληρωμής τους”.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Περιφερειάρχης:

“Επιβεβαιώνετε τις δύο αυτές επισημάνσεις, οι οποίες συνιστούν τεκμήρια κακοδιοίκησης και συνεκδοχικά επηρεάζουν την εφαρμογή του Προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης των επιχειρήσεων της ΠΑΜΘ;
Στην περίπτωση που τα ως άνω αναφερθέντα επιβεβαιώνονται, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;
Θα διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για την απόδοση ευθυνών ή/και θα ζητηθούν παραιτήσεις;
Είστε σε θέση να δώσετε ένα σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Προγράμματος μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης των επιχειρήσεων, ώστε να γνωρίζουν οι δικαιούχοι επιχειρηματίες τον ακριβή χρόνο πίστωσης των χρημάτων στους λογαριασμούς τους καθώς το Πρόγραμμα αφορούσε την κάλυψη των ζημιών από το 1ο lockdown και βρισκόμαστε ήδη στην δεύτερη περίοδο καραντίνας;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος