ΠΕ Ροδόπης: Έργα συντήρησης και καθαρισμού στο οδικό δίκτυο

Με εργασίες καθαρισμού κεντρικών νησίδων οδικών οδών αρμοδιότητας της ΠΕ Ροδόπης “αποχαιρέτησαν” τον Απρίλιο οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Αυτές τις πρώτες ημέρες του Μαϊού ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στη συντήρηση και στον καθαρισμό του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού.

Ειδικότερα, συνεχίζονται με εργώδη ρυθμό η τακτική συντήρηση και καθαρισμοί στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο,λόγω και της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου και με στόχο τη λειτουργικότητα της κίνησης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Με την συνδρομή μηχανημάτων και προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, εκτελούνται καθαρισμοί στα ερείσματα των δρόμων από χόρτα, κλαδιά και δέντρα, που εμποδίζουν την ορατότητα και την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Υπό εκτέλεση βρίσκονται παράλληλα και παρεμβάσεις οριζόντιας σήμανσης-διαγραμμίσεων των οδικών οδών.

ΠΕ Ροδόπης: Έργα συντήρησης και καθαρισμού στο οδικό δίκτυοΗ μέριμνα για το οδικό περιβάλλον είναι διαρκής. Αποβλέπει στην ασφαλή πρόσβαση και την άνετη μετακίνηση των πολιτών, την αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας μας”, ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι: “Μέσω των καθαρισμών, επιδιώκουμε να παρέμβουμε προληπτικά για τον περιορισμό των κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιών, κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά σε λίγες ημέρες”.

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος