Αθλητικό εξοπλισμό στους εκπροσώπους σωματείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που είναι μέλη του ΣΕΓΑΣ, παρουσία της Προέδρου του Συνδέσμου, Σοφίας Σακοράφα και του Προέδρου της ΕΑΣ/ΑΜΘ/ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Ιορδανίδη, παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

“Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στηρίζει με συνέπεια τα σωματεία που καλλιεργούν τον κλασικό αθλητισμό και προσφέρουν στα παιδιά και στους νέους μας υγιείς διεξόδους, αξίες και προοπτικές”, τόνισε ο κ. Τοψίδης, και πρόσθεσε: “Η παράδοση αθλητικού εξοπλισμού αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας να ενισχύουμε καθημερινά τον αθλητισμό της Περιφέρειάς μας”.

“Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ επενδύει στην υποστήριξη των αθλητικών σωματείων διότι ο αθλητισμός αποτελεί θεμέλιο κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και υγείας”, υπογράμμισε ο περιφερειακός σύμβουλος, υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού, Στέλιος Ιγνατιάδης, και συμπλήρωσε: “Με την παροχή του εξοπλισμού διευκολύνουμε το καθημερινό έργο προπονητών και αθλητών, ενισχύουμε την ποιότητα της άθλησης, και συμβάλλουμε στην πρόοδο του στίβου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που υπηρετεί τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του”.
Το γεγονός οτι “η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για πρώτη φορά συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού”, εξήρε ο κ. Ιορδανίδης.

Η κ. Σακοράφα εστίασε στην απουσία επαρκών αθλητικών υποδομών και σταδίων σε όλη τη χώρα, αλλά και στην περιορισμένη χρηματοδότηση του ΣΕΓΑΣ από την Πολιτεία, παρ’ ότι όπως τόνισε υπάρχουν χιλιάδες ταλέντα που θα μπορούσαν να αναδειχθούν.
Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης υποδέχθηκε την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ στο γραφείο του, όπου συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του κλασικού αθλητισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για τις ανάγκες των σωματείων, καθώς και για τις δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασίες σε επίπεδο υποδομών, δράσεων και αθλητικών διοργανώσεων. Ο κ. Τοψίδης επεσήμανε τη βούληση της Περιφέρειας να διατηρήσει σταθερή και ουσιαστική συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, και η κ. Σακοράφα εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στήριξη που λαμβάνει ο στίβος στην περιοχή.

Τα σωματεία που έλαβαν τον εξοπλισμό:
- ΑΟ Καβάλας
- ΟΚΑ Καβάλας
- ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
- ΑΟ Δράμας
- ΑΟ Χρυσούπολης
- ΑΣ Δοξάτου «Το ηρωικό Δοξάτο»
- ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης
- ΠΜΣ Ολυμπιάδα Κομοτηνής
- ΣΚΑ Δράμας
- ΟΚΑ Φίλιππος Καβάλας
- ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης
- ΑΣΦ Στίβου – Αρ.Β.Μυρμυδόνες
- ΑΠΣ Διομήδης Ξάνθης
- ΑΣ Δράμας «Ο Πολυνίκης»
- ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής
- ΑΣ Νέας Ορεστιάδας Πολυνίκης
- ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής
- Δρομέας Θράκης
- ΑΟ Βώλακας Δράμας



Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος