Παντοπωλεία της γειτονιάς: Τα “παρατηρητήρια’ της εφαρμογής των μέτρων

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων mini market- μανάβικα, οι εργαζόμενοι στα παντοπωλεία της γειτονιάς είναι οι καλύτεροι παρατηρητές της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊο. Βλέπουν συμπεριφορές των πελατών τους, μετρούν εξόδους και συγκρίνουν πάντα καίρια το “τώρα” με το “τότε”, καταγράφοντας διαφορές στο δεύτερο σε σχέση με το πρώτο Lock down.

Παντοπωλεία της γειτονιάς: Τα “παρατηρητήρια’ της εφαρμογής των μέτρων«Προσέχουν οι περισσότεροι.Υπάρχει βέβαια και ένα μικρό ποσοστό που δεν προσέχει.» δηλώνουν και μιλούν για αρνητές οι οποίοι επικαλούνται τις…κοντινές αποστάσεις που διανύουν χωρίς μάσκα ή την μικρή διάρκεια της παραμονής τους εκτός σπιτιού! «Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μπουν στο μαγαζί χωρίς μάσκα λέγοντας: «Είμαι κοντά, δεν χρειάζεται να τη φορέσω»» δηλώνει ιδιοκτήτρια mini market και σημειώνει «Κάποιοι φοράνε τη μάσκα για να αποφύγουν το πρόστιμο και για κανέναν άλλον λόγο.»
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βγαίνουν εκτός σπιτιού για να προμηθευτούν κάποιο προϊόν, ενώ στο πρώτο lock down η προμήθεια γινόταν μια φορά για πολλά προϊόντα και τέλος. Ό,τι ανάγκη προέκυπτε απλώς καταγραφόταν. Μειώνοντας έτσι τις εξόδους έμεναν καλύτερα προστατευμένοι.

‘Όσον αφορά στην κατανάλωση; «Πιο πεσμένη» λένε και προσθέτουν: «Αν και βγαίνουν σχεδόν κάθε μέρα, η κατανάλωση είναι μειωμένη.» μην παραλείποντας να παρατηρήσουν: «Και στην πλατεία η κίνηση που σημειώνεται είναι μεγάλη.»

Τέλος, δεν παραλείπουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα; «Κουράγιο κι υπομονή, λίγο ακόμη μέχρι να κάνουμε το εμβόλιο» λένε κι εύχονται υγεία με αφορμή την εορταστική περίοδο που πλησιάζει: «Μόνο Υγεία, τίποτα άλλο. Το γνωρίζαμε ότι αυτό μετρά, αλλά και φάνηκε περίτρανα με την πανδημία»
Φώτο:mini market σε γειτονιά της Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος