Παντελής Χαβιαράς: Πιστοποιημένοι τεχνικοί για τη συντήρηση κλιματιστικών

Παντελής Χαβιαράς: Πιστοποιημένοι  τεχνικοί για  τη συντήρηση κλιματιστικώνΤην αναγκαιότητα συντήρησης και χημικού καθαρισμού των μηχανημάτων κλιματισμού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή από Αδειούχους και Πιστοποιημένους τεχνικούς επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Παντελής Χαβιαράς, πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Θράκης.

Σύμφωνα με τον κο Χαβιαρά τόσο σε χώρους Επαγγελματικής χρήσης, όσο και σε χώρους οικιακής χρήσης οι αδειούχοι συντηρητές γνωρίζουν καλά πώς πρέπει να γίνει η χρήση του κλιματιστικού, πάντα με συγκεκριμένους τρόπους. «Κατά κόρον πρέπει να συντηρείται με μηχάνημα το οποίο απολυμαίνεται και καθαρίζεται.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημείωσε πως αυτό που επισημαίνει  πάντα είναι ότι “κατά τη χρήση του κλιματιστικού ένα παράθυρο θα πρέπει να είναι ανοικτό και να αερίζεται πιο συχνά ο χώρος ώστε να μην «ξεραίνει» η ατμόσφαιρα».

Παντελής Χαβιαράς: Πιστοποιημένοι  τεχνικοί για  τη συντήρηση κλιματιστικών
ο κος Παντελής Χαβιαράς, πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Θράκης

«Ο κορονοϊός δημιούργησε μια ανασφάλεια σ τη χρήση του κλιματιστικού» παρατηρούμε και ο κος πρόεδρος συμφωνεί γνωρίζοντας καλά την κουβέντα που έχει ανοίξει. Συνέβαλε όπως λέει σε αυτό και η παραπληροφόρηση. «Γράφτηκαν διάφορα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, καθώς επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ανησυχητικό για τη χρήση του κλιματιστικού. Αντιθέτως, επαναλαμβάνουν ότι θα πρέπει να αερίζεται ο χώρος, δεν υπάρχει μελέτη που να λέει ότι μεταδίδεται ο ιός από το κλιματιστικό. Τώρα όποια εργασία γίνεται για την συντήρηση και τον καθαρισμό των κλιματιστικών θα πρέπει να γίνεται πιο υπεύθυνα.»

Σύμφωνα με τον κ. Χαβιαρά πιο πολύ διατρέχει κίνδυνο ο τεχνικός όταν κάνει μια συντήρηση, παρά ο χρήστης γιατί ο τεχνικός έχει άμεση επαφή με το μηχάνημα, ενώ ο χρήστης όχι.

34 μέλη αριθμεί το Σωματείο, επαγγελματίες από την Ξάνθη, την Ροδόπη και τον Έβρο συν κάποιους από τη Θάσο και την Χρυσούπολη, όλοι τους, όπως σημειώνει ο δραστήριος πρόεδρος, εκπαιδευμένοι και με τις απαραίτητες άδειες, άριστοι γνώστες για το πώς να χρισημοποιούν τα φάρμακα.

Είναι αναπόφευκτο να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της συντήρησης ενός κλιματιστικού γιατί μια συντήρηση όσο ακίνδυνη δείχνει, τόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί. Γι αυτό και πάντα γίνονται τα απαραίτητα που ορίζει ο Νόμος. Βέβαια και σ΄αυτόν τον χώρο δεν λείπουν και εκείνοι που ενώ δεν είναι μέλη του Σωματείου , χωρίς επιμορφώσεις και πιστοποιήσεις, δραστηριοποιούνται στο χώρο. Στα χρόνια της κρίσης, όπως λέει ο έμπειρος πρόεδρος, ήταν πιο συχνά αυτού του είδους τα φαινόμενα.

«Το Σωματείο έχει ενεργοποιηθεί και ενημέρωσε τους πολίτες, έτσι σιγά – σιγά και οι πολίτες κοιτούν να αξιοποιούν τους  διαπιστευμένους επαγγελματίες» τόνισε ο κος Χαβιαράς προτρέποντας: «Κάντε συντήρηση στα κλιματιστικά σας, όπως τα κάνατε και πριν. Είναι σημαντικό να γίνεται η συντήρηση πάλι στα χρόνια της κρίσης για λόγους οικονομίας δεν γινόταν κανονικά» κι επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά: «Να προτιμήσουν τους αδειούχους επαγγελματίες, οι οποίοι πάντα θα πρέπει να κάνουν σχολαστικά τις εργασίες συντήρησης.»
Φώτο: Παντελής Χαβιαράς ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος