Πανεπιστήμιο Θράκης – Π. Πολυζωΐδης: Το 75% των αποφοίτων βρίσκουν δουλειά εντός εξαμήνου

Με εκατόν δέκα νεοεισερχόμενους και νεοεισερχόμενες φοιτητές και φοιτήτριες ξεκίνα τη φετινή ακαδημαϊκή του προσπάθεια το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ. «Είναι σταθερά αυξανόμενος ο αριθμός των φοιτητών και των φοιτητριών» δήλωσε στο www.ertnews.gr ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος, ο κ. Περικής Πολυζωϊδης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ενδιαφέρον αυτό φαίνεται από δύο σημεία: Είναι πρώτη επιλογή των φοιτητών και των φοιτητριών και σταθερά αυξανόμενη η βάση εισαγωγής.

Πανεπιστήμιο Θράκης – Π. Πολυζωΐδης: Το 75% των αποφοίτων βρίσκουν δουλειά εντός εξαμήνου
Ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος ο κος Περικής Πολυζωϊδης.

Η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων του Τμήματος αποτελεί σίγουρα δέλεαρ. Ενδεικτικά, όπως ανέφερε ο κ. Πολυζωϊδης, το 75% των φοιτητών και των φοιτητριών εντός εξαμήνου, από την αποφοίτησή τους και μετά, βρίσκουν δουλειά κάτι που επιβεβαιώνουν πολλές και διαχρονικές μελέτες. «Το υψηλό επίπεδο των φοιτητών και των φοιτητριών είναι μεγάλη ευθύνη για τους ίδιους τους διδάσκοντες» τονίζει ο κ. Πολυζωϊδης και σημειώνει ότι δεκαπέντε (15) συνάδελφοί του με την βοήθεια των εποπτών της πρακτικής άσκησης, που είναι υποχρεωτική τα δύο τελευταία έτη για την απόκτηση του πτυχίου, θα βρεθούν και φέτος στο πλευρό των φοιτητών/τριών του Τμήματος.

Πανεπιστήμιο Θράκης – Π. Πολυζωΐδης: Το 75% των αποφοίτων βρίσκουν δουλειά εντός εξαμήνουΗ οικονομική ανέχεια που έπληξε πολλά ελληνικά νοικοκυριά από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και κατά τη διάρκεια  των μνημονίων άφησε τα σημάδια της και στις ακαδημαϊκές συνήθειες των φοιτητών/τριών του Τμήματος. Παρά τις υποστηρικτικές δομές που υπάρχουν: Εστίες, δωρεάν σίτιση στη Λέσχη δεν είναι λίγοι οι φοιτητές –τριες που αναγκάζονται να παρακολουθήσουν από μακριά τις σπουδές τους και να έρθουν μόνο για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

«Είναι μεγάλος ο αριθμός των φοιτητών που προσπαθούν εξ αποστάσεως να καλύψουν τα κενά» ανέφερε και σημείωσε ότι «είναι παιδιά που προέρχονται είτε από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, είτε από νησιά, είτε πρόκειται για μητέρες με μικρά παιδιά». Με σημαντική, όμως, παρουσία και των φοιτητών/τριών, που, όπως είπε ο κ. Πολυζωϊδης, παρακολουθούν τα μαθήματα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Τμήματος μένοντας στην Κομοτηνή κάτι που αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία και στηρίζει το Τμήμα διαχρονικά.

Έτσι, αν και δεκαπέντε χρόνια στα προκάτ, η δουλειά συνεχίζεται και η άοκνη δημιουργία εκπαιδευτικών και φοιτητών «ριζώνει» το Τμήμα στη Ροδόπη ακόμη περισσότερο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος