Πανεπιστήμιο Θράκης – Μ. Μιχαλοπούλου: Τα τμήματά μας παραμένουν και στις τέσσερις πόλεις

«Δεν έχουμε κανένα νέο. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Τα Πανεπιστήμια έχουν στείλει τις προτάσεις τους και από εκεί και πέρα περιμένουμε το Υπουργείο Παιδείας» με αυτά τα λόγια η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, Αντιπρύτανης, Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού περιέγραψε την αναμονή που υπάρχει στο θέμα των συγχωνεύσεων Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

«Θα έχουμε αλλαγή στο χάρτη του ΔΠΘ;» τη ρωτήσαμε σήμερα Μεγάλη Τρίτη κατά τη διάρκεια φιλοξενίας της στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (19-4-2022) και την ακούσαμε να απαντά ότι το ΔΠΘ έστειλε την απόφαση του στο Υπουργείο Παιδείας. «Τα Τμήματα του είναι βιώσιμα και γι αυτό ζητά την παραμονή. Δεν ζητά καμία αλλαγή στο κομμάτι αυτό. Τα Τμήματα καλύπτουν όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια τα οποία έχει θέσει και το Υπουργείο και τη βιωσιμότητά τους. Οπότε τα τμήματα μας παραμένουν και στις τέσσερις πόλεις και συνεχίζουν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα ξέρουμε».

Σε σχέση με την ίδρυση και λειτουργία των νέων Τμημάτων υπενθύμισε ότι το Πανεπιστήμιο έχει προτείνει τρία νέα Τμήματα: Ψυχολογίας (Διδυμότειχο), Εργοθεραπείας (Κομοτηνή – όχι από την τωρινή χρονιά αλλά από την επόμενη) και Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη. «Είμαστε στο σημείο όπου το Υπουργείο κάνει τις τελικές εκτιμήσεις με στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα στη διάθεσή μας, δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η ετοιμότητα ξεχωριστά για το κάθε τμήμα. Δεν έχουμε κάτι καινούργιο. Έχουμε την αναφορά ότι αυτά τα δύο Τμήματα θα ιδρυθούν στο Πανεπιστήμιο και μένουμε στη θέση μας, στη λειτουργία της Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη» είπε η αντιπρύτανης.

Αν είναι αυτός ο σκοπός του Υπουργείου, τότε σίγουρα θα παρουσιάσει την πρότασή του για την αναδιαμόρφωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Σύνοδο Πρυτάνεων μετά το Πάσχα στα Γιάννενα.

Ερωτηθείσα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανάφερε: «Στείλαμε στο Υπουργείο τις τροποποιήσεις μας στο συντελεστή που υπολογίζεται η Ε.Β.Ε. και σε αυτό το σημείο είχαμε σε τρία τμήματα μια μείωση της ΕΒΕ, μια προσαρμογή προς τα κάτω με στόχο να καλυφθούν ακόμη περισσότερες θέσεις στο Πανεπιστήμιο. Για να είναι γνωστό το πλαίσιο στους υποψήφιους».

Ήδη το ΔΠΘ και οι φοιτητές του βρίσκονται στο εαρινό εξάμηνο, ένατη εβδομάδα των μαθημάτων, με τον Μάιο να κυλά με διδασκαλία και τον Ιούνιο να ακολουθεί με εξεταστική. Η κανονικότητα φαίνεται να έχει επιστρέψει για τα καλά με την μόνη ένδειξη να θυμίζει τον κορονοϊό να είναι η μάσκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος