Πανελλήνια πρωτιά για τη Β’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής σε διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού

Ύψιστη τιμή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους κηδεμόνες, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας της Ξυλαγανής και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών αποτελεί το 1ο βραβείο που απέσπασε η Β’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα «Η μελωδία της ελπίδας».Πανελλήνια πρωτιά για τη Β’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής σε διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-2021 από τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και το Δημοτικό Σχολείο Λητής.
Το βραβείο που απέσπασαν οι ταλαντούχοι μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής στην 2η κατηγορία (Α-Β τάξη των σχολείων) αφορούσε τη συγγραφή του παραμυθιού με τίτλο «Η επιστροφή της ελπίδας». Την εποπτεία της τάξης είχε η εκπαιδευτικός κ. Κρυσταλλένια Τσακμακίδου.

Πανελλήνια πρωτιά για τη Β’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής σε διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού
Η παρουσίαση των διακριθέντων παραμυθιών και η απονομή των επαίνων πραγματοποιήθηκαν σε διαδικτυακή ειδική εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2022.
Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, η κ. Τσακμακίδου, περιέγραψε το κλίμα που είχαν μεταξύ τους οι μαθητές, την ανταλλαγή των ιδεών και των προτάσεων για το «πλέξιμο» του παραμυθιού, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες με την πανδημία και την απουσία από την τάξη κάποια διαστήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από αυτή την διαδικασία η έννοια του μαθήματος ήταν παντού και κάλυπτε πτυχές διδασκαλίας της γλώσσας, της γραμματικής, του συντακτικού, της λογοτεχνίας, της έκφρασης και κυρίως της συνεργασίας και της ένωσης δυνάμεων για ένα καλό αποτέλεσμα.
Λόγω όμως της πανδημίας, όπως δήλωσε η κ. Τσακμακίδου, τα παιδιά δεν βίωσαν τον καρπό της επιτυχίας τους, λόγω και του ότι κάποια λόγω κορονοϊού, δεν ήταν παρόντα ούτε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής βράβευσης. Αλλά και επειδή και πάλι λόγω της πανδημίας αποφεύγονται οι εκδηλώσεις παρουσίασης σε ευρύ κοινό.
Η ΕΡΤ Κομοτηνής πρότεινε στο σχολείο και στην εκπαιδευτικό να γίνει μια πρώτη ραδιοφωνική παρουσίαση του παραμυθιού μέσα από τις συχνότητες του δημοσίου ραδιοφώνου. Αυτό ενθουσίασε την ομάδα και γίνονται οι κατάλληλες προετοιμασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσίαση της βραβευμένης δουλειάς τους, γιατί η ελπίδα είναι πάντα ζωντανή, ακόμα και όταν νομίζουμε πως δεν υπάρχει…Αυτή βρίσκει τον τρόπο και επανέρχεται…
Για όποιον επιθυμεί να διαβάσει το βραβευμένο παραμύθι ο σύνδεσμος είναι εδώ:

https://eu.docs.wps.com/l/sICzjhJw7uPSVkgY
https://eu.docs.wps.com/l/sICzjhJw7uPSVkgY

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, με ανακοίνωσή του εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του προς τους μαθητές:
«Επιθυμώ να συγχαρώ τους μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής καθώς και την εκπαιδευτικό τους κ. Κρυσταλλένια Τσακμακίδου για την επάξια βράβευση τους και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: “Η Μελωδία της Ελπίδας”.
Το ταλέντο τους, η ευφυΐα τους, η συνεργασία τους, οι πρωτότυπες ιδέες τους εκφράστηκαν στο παραμύθι τους “Η επιστροφή της ελπίδας”, που αναγνωρίσθηκαν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.
Οι μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής μας έκαναν υπερήφανους. Τους εύχομαι καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες στη συνέχεια των μαθητικών σπουδών τους.
Συγχαρητήρια επίσης στην εκπαιδευτικό τους, για την άψογη εποπτεία και στήριξη της στους μαθητές, καθώς και στους γονείς και τους κηδεμόνες τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος