Πάνδροσος Ροδόπης: Καλύτερη αστική συγκοινωνία ζητούν οι κάτοικοι του οικισμού

Το αίτημα των συχνότερων δρομολογίων από το χωριό τους προς την Κομοτηνή κι αντιστρόφως θέτουν οι κάτοικοι της Πανδρόσου.

Όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr είναι αναγκασμένοι να κατεβαίνουν για δουλειές τους στην πόλη είτε με μέσα ιδιωτικής χρήσης, όσοι διαθέτουν και είναι σε θέση να τα κινήσουν, είτε κάνοντας χρήση των δύο μόνο δρομολογίων, ένα στις οκτώ (08:00) το πρωϊ και ένα στις τέσσερις (16:00) το απόγευμα, γεγονός που δημιουργεί προσκόμματα στην εξυπηρέτηση τους και στη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.

Πάνδροσος Ροδόπης: Καλύτερη αστική συγκοινωνία ζητούν οι κάτοικοι του οικισμού«Ένα – δύο δρομολόγια ενδιάμεσα είναι απαραίτητα για τη «λειτουργία» των κατοίκων» δηλώνει η πρόεδρος της Τ.Κ. η κα Δώρα Κοντοπούλου. Παράλληλα, σημειώνει ότι στο χωριό, ζουν 78 κάτοικοι (45 σπίτια όπως είπε χαρακτηριστικά έναντι 125 κατοίκων πριν δέκα χρόνια), είκοσι εκ των οποίων γυναίκες που έχουν χάσει τους συζύγους τους, και μεγάλος αριθμός εξ αυτών συνταξιούχων, που δεν οδηγούν δικό τους μέσο πια.
Πρόβλημα αντιμετώπισαν φέτος με την υδροδότηση, για μεγάλο διάστημα , των κατοίκων της ανατολικής πλευράς του οικισμού, καθώς πάρα πολλοί, κάτοικοι των γύρω περιοχών, γέμιζαν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους από δημόσιες δεξαμενές στερώντας ουσιαστικά πόσιμο νερό από τους μόνιμους κατοίκους.
Ιδιαίτερες είναι οι αναφορές που κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την μεγάλη παρουσία αδέσποτων σκύλων, κυρίως στο τέλος της κυνηγετικής περιόδου. «Δυστυχώς πολλοί ασυνείδητοι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους» παρατηρεί η κα Κοντοπούλου ζητώντας την αντιμετώπιση του προβλήματος από τους υπεύθυνους.

Πάνδροσος Ροδόπης: Καλύτερη αστική συγκοινωνία ζητούν οι κάτοικοι του οικισμούΤέλος, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι μετά την υλοποίηση του έργου του Κάθετου Άξονα δεν έχει γίνει καμία αποκατάσταση του χώρου με αποτέλεσμα μέρος του Βουνού να φαντάζει απογυμνωμένο. «Δυστυχώς οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία που υλοποίησαν το έργο έφυγαν νύχτα χωρίς καμία προσπάθεια επιδιόρθωσης του τοπίου» δήλωσε η πρόεδρος.
Τέλος, σημείωσε ότι χάρη στη λειτουργία του Μουσείου Φυσική Ιστορίας της Πανδρόσου φέτος σημειώθηκε κινητικότητα στην περιοχή από επισκέπτες εξάροντας ιδιαίτερα τη συνεργασία που έχουν με την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης και τους υπευθύνους της, που λειτουργεί και φροντίζει το χώρο. Όπως και χάρη στις εργασίες ανάπλασης που έγιναν σε γήπεδο και παιδική χαρά στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος