Παγωμένη η Ροδόπη

Με μηδέν βαθμούς Κελσίου εντός της Κομοτηνής (στις 06:00) και υπό το μηδέν στα ορεινά (-4) ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, η δεύτερη ημέρα με τον «Διομήδη» παρόντα και στη Ροδόπη. Ισχυροί βοριάδες. Μικρής έντασης χιονόπτωση στις παρυφές της Κομοτηνής και παγωμένο οδόστρωμα με την κίνηση να διεξάγεται με ιδιαίτερη προσοχή καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Αλατιέρες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας φρόντισαν για τη ρίψη αλατιού εντός πόλης, αλλά και στους κόμβους, στα φανάρια και στις εισόδους της Κομοτηνής που θύμιζαν παγοδρόμια. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οδηγοί και πεζοί λόγω της παγωμένης βροχής και του χιονοχάλαζου.

Χιονόπτωση μεγαλύτερης διάρκειας στα ορεινά, όπου το έχει στρώσει για τα καλά στους οικισμούς της Οργάνης και του Κέχρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 16χρονου αγοριού που έχασε τον προσανατολισμό του. Χρειάστηκε η συνδρομή πυροσβεστικού κλιμακίου των Σαπών για να εντοπιστεί και να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Από τη χθεσινή νύχτα δεν έλειψαν και προβλήματα με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Οι κάτοικοι της Παραδημής έμειναν χωρίς ρεύμα. Επίσης, λόγω των σφοδρών ανέμων δεν έλειψαν και περιστατικά με πτώσεις και κοπές δένδρων. Χιόνι και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες κράτησαν το οδικό δίκτυο μέχρι και το Τελωνείο της Νυμφαίας ανοιχτό. Υπό το μηδέν η θερμοκρασία με ανέμους έντασης έως και 8 μποφόρ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό

Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού κόμβου Κομοτηνής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης – Πόρτο Λάγους – Κομοτηνής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος