Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Ενέργειες του Δήμου Ξάνθης για την ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρίες στην τοπική κοινωνία

“Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες αποτελεί, πέραν του ισχυρού συμβολισμού και μια απαίτηση προς όλους, για επαναπροσδιορισμό της στάσης μας, με σεβασμό και ευαισθησία, αλλά και για εφαρμογή δράσεων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το 10% του γενικού πληθυσμού” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης. Παράλληλα, σημειώνεται ότι: “Η ένταξη των Ανθρώπων με αναπηρία σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία παραμένει ένα σημαντικότατο ζητούμενο. Οι συνάνθρωποί μας δίνουν, πολλές φορές, μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες”.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: “Η συγκατάβαση, ο οίκτος, η προκατάληψη, ακόμα και η αμηχανία δε χωρούν στη σύγχρονη πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας μας. Πολιτεία και κοινωνία οφείλουν να προωθούν αποτελεσματικές πολιτικές για την ομαλή κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία, ώστε με όρους αξιοπρέπειας και ελευθερίας να συμμετέχουν ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ξάνθης προωθεί ενέργειες για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρίες και την ισότιμη συμμετοχή τους στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα:

• Προσβασιμότητα σχολικών κτιρίων: Το έργοπροβλέπει παρεμβάσεις (κατασκευή ράμπας και προσαρμογή WC), για 14 σχολικά κτίρια,σε πρώτη φάση, όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), που βρίσκονται στα όρια του Δήμου
• Συσκευές αφής:Συνολικά 16 ζεύγη συσκευών αφής θα τοποθετηθούν πιλοτικά στο κέντρο της πόλης
• Κολυμβητήριο: Έχει τοποθετηθεί ένα ηλεκτροκίνητο αναβατόριο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση δύο ακόμη. Παράλληλα, προβλέπεται η ελεύθερη είσοδος για τους ανθρώπους με αναπηρίες
• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:Οριοθετούνται θέσεις στάθμευσης σε όλη την πόλη, με δικαιούχους, όσους κατέχουν Δελτίο ΑμεΑ. Παράλληλα, έχουν κατασκευαστεί αποτμίσεις πεζοδρομίων για την ευκολότερη μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης υπογραμμίζει:
«Ως Δημοτική Αρχή εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των συμπολιτών μας με αναπηρίες, προωθώντας δράσεις για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, την απασχόληση, αλλά και την καθημερινότητά τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος