Π. Ξανθόπουλος: Virtual tour στο μουσείο κι αποκριές με διάδοση, διάσωση, διασκέδαση

“Η Τέχνη είναι απαραίτητη, καλά είναι να υπάρχεις αλλά να ζεις είναι άλλο πράγμα” με τα λόγια αυτά ο διευθυντής της ΦΕΞ άνοιξε το δικό του παράθυρο στον «κόσμο» των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. «Έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από δραστηριότητες που έχουν περισσότερο ένα εκπαιδευτικό ψυχαγωγικό χαρακτήρα και αυτό είναι το ενδιαφέρον» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-2-2022).

Όπως ανέφερε ο δραστήριος δημιουργός η ΦΕΞ πάντα χρησιμοποιούσε τις «Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές», όταν λειτουργούσε ως πρότυπη επιχείρηση για την Ξάνθη για το πώς θα μπορέσει μέσα από ένα πλαίσιο γιορτών να παρουσιάσει τη δραστηριότητα της περιοχής, οπότε για μας εμάς οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές εξακολουθούν να είναι τα τρία « Δ»: Διάδοση, Διάσωση, Διασκέδαση.»
Σύμφωνα με τον κο Ξανθόπουλο με το φετινό πρόγραμμα γίνεται μια προσπάθεια να “γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την πόλη, τις ιδιαιτερότητες της, μέσα από διάφορους τομείς. Από ιστορικούς και άλλους περιπάτους, όπου μπορεί κανείς να δει την αρχιτεκτονική και τη γεωγραφία της περιοχής, με μια σειρά από τέτοιες δραστηριότητες μέσα από την Τέχνη, τη φωτογραφία και τον Κινηματογράφο».
Όπως ανέφερε, οι εκδηλώσεις των αποκριών είναι για τους ίδιους ένα πολυθεματικό φεστιβάλ. «Παρουσιάζουμε μια σειρά από πληθώρα εκδηλώσεων και για μικρούς και για μεγάλους και αυτό έχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων». “Είκοσι διαφορετικές ομάδες, όπου η κάθε ομάδα έχει και τα δικά της τμήματα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ενός μεγάλου όγκου δραστηριοτήτων, που φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθούν μέσω διαδικτύου».
Σύμφωνα με τον κο Ξανθόπουλο το virtual πρόγραμμα είναι πραγματικά μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή όπου μπορεί να έχει κανείς μια εικόνα για το τι παρουσιάζει το Μουσείο. Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί αξιοποιώντας τα δεδομένα είναι το Χρονολόγιο. Πρόκειται για μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα περιήγησης γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά στοιχεία που έχουν σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό κ.α. Παράλληλα με πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για την άφιξη των προσφυγών στην Ξάνθη, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις, μπανταλφάν, εργαστήρια, κατασκευές εικαστικών, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α. τα οποία για να τα παρακολουθήσει κανείς θα πρέπει να κάνει πρώτα να δηλώσει συμμετοχή. Μάλιστα έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον που μικροί και μεγάλοι δηλώνουν συμμετοχή και κάνουν την εκπαίδευση ψυχαγωγία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος