Π. Ξανθόπουλος: Το 2022 η ΦΕΞ κλείνει 40 χρόνια λειτουργίας και μιλά για την αξία των συλλογικοτήτων

«Το σκεπτικό του κάθε Πολιτιστικού Συλλόγου είναι να έχει μέλη κι ανθρώπους που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε ο διευθυντής της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, Πασχάλης Ξανθόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» με αφορμή Κινηματογραφικό Αφιέρωμα που διοργάνωσε πρόσφατα η ΦΕΞ για τη Βία κατά των γυναικών.

Π. Ξανθόπουλος: Το 2022 η ΦΕΞ κλείνει 40 χρόνια λειτουργίας και μιλά για την αξία των συλλογικοτήτωνΌπως είπε ο κ. Ξανθόπουλος: «Είναι σημαντικό μέσα από διάφορες αφορμές που δίνονται να προσέχουμε πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα». Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα το μάθημα της ηθικής, που διδάσκεται, όπως είπε, στα σχολεία της Ισπανίας. «Στην Ελλάδα θεωρούμε δεδομένες τις έννοιες αυτές χωρίς να τις σπουδάσουμε. Οι Ισπανοί μετά τα 40 χρόνια Φράνκο θεωρούν δεδομένο ότι θα πρέπει να τις σπουδάσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Π. Ξανθόπουλος: Το 2022 η ΦΕΞ κλείνει 40 χρόνια λειτουργίας και μιλά για την αξία των συλλογικοτήτωνΣύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο, «κι εμείς, κάποια πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα με το πέρασμα των χρόνων αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι κάτι δεν πάει, ίσως, καλά και θα πρέπει, όπως τόνισε, να επανεκτιμήσουμε τις δυνατότητές μας, τον τρόπο που δρούμε και ζούμε. Νομίζω ότι οι φορείς, όπως είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι πρέπει να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο στο πώς μπορούμε να δράσουμε καλύτερα».
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το 2022 για τη ΦΕΞ θα είναι χρόνος διαλόγου. «Θα μιλήσουμε για τις συλλογικότητες και τις αξίες των συλλογικοτήτων, η ΦΕΞ γιορτάζει τα 70 της χρόνια, έχει ωριμάσει για τα καλά και έχει αποδείξει στην Ξάνθη κάποιες σταθερές αξίες και αυτές τις αξίες με τα νέα δεδομένα που έρχονται: αποκλεισμούς, κρίσεις (οικονομική, υγειονομική) κ.α. που ταράζουν τις Συλλογικότητες και είμαστε οι βασικοί αποδέκτες αυτών των αλλαγών θα τα φέρουμε στο επίκεντρο αυτού του διαλόγου».

Οι σύλλογοι, όπως υποστήριξε ο κος Ξανθόπουλος, δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά συλλογικοτήτων οι οποίοι έχουν κοινά ενδιαφέροντα χωρίς ιδιαίτερο κέρδος, χρηματικό.
«Αυτό είναι κάτι που έχει βασικά αλλάξει» παρατήρησε ο δραστήριος διευθυντής της ΦΕΞ σημειώνοντας ότι τη «συζήτηση» θα απασχολήσουν ερωτήματα όπως: «Ποιες είναι οι ηθικές αξίες; Γιατί ένας άνθρωπος δεν συμμετέχει πια ή συμμετέχει σε κάποια συλλογικότητα; Τι έχει συμβεί;»
Με αφορμή τα 40 χρόνια της η ΦΕΞ το 2022 θα ανοίξει έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος