Π. Σπορίκης: Αναγκαία η επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου

Τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων δια ζώσης ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ιάσμου, Παναγιώτης Σπορίκης. Μιλώντας σήμερα Πέμπτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στις «Καθημερινές Ιστορίες» (31-3-2022) τόνισε πως: «Η δια περιφοράς συνεδρίαση δεν δίνει τη δυνατότητα πλήρους άσκησης του ρόλου της αντιπολίτευσης».

Όπως είπε ο κος Σπορίκης στο δήμο Ιάσμου, «εδώ και δύο χρόνια περίπου, δεν συνεδριάζουν τα δημοτικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, λόγω της Πανδημίας του κορονοϊού, έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα και να κατατεθούν κι άλλες απόψεις κ.α..» . Εξηγώντας μάλιστα τη διαδικασία που ακολουθείται αναφέρει: ««Έρχεται ένα email, ενημερώνει για τα θέματα, τις εισηγήσεις, τις τοποθετήσεις και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να τοποθετηθούμε με ένα υπέρ ή ένα κατά, ένα λευκό, ένα παρόν, μια αποχή.»
Μάλιστα, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια του, αφού σημειώνει ότι «Αυτό δεν είναι συμβούλιο» εξηγεί: «Δεν μπορώ να ακούσω τις γνώμες των άλλων συναδέλφων, δεν μπορώ να πείσω κανέναν και δεν μπορώ να βάλω και ερωτήματα».
Στην παρατήρηση δε πως στον Ίασμο υπάρχουν αίθουσες κατάλληλες για τη φιλοξενία των συνεδριάσεων με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό σχολιάζει: «Αυτή η ιστορία βολεύει. Όταν δεν θέλεις να δώσεις λογαριασμό στον κόσμο, κάνεις ένα δημοτικό συμβούλιο με αυτόν τον τρόπο για να μην ακούγονται πράγματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος