Π. Σκουρλέτης: «Ακόμα και αν αλλάζαμε τον Μεταλλευτικό κώδικα η ΝΔ θα το καταργούσε»

Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη περιοδεία στη Θράκη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτού Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης βρίσκεται από χθες στην Αλεξανδρούπολη, είχε συναντήσεις με τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά της Εξόρυξης Χρυσού. Μάλιστα επισκέφθηκε και το σημείο του Περάματος στον Έβρο, όπου και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής. Οι κάτοικοι του μετέφεραν το παράπονό τους, πως θα μπορούσε να έχει υιοθετηθεί ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, να ενισχυθεί ο Πρωτογενής τομέας, να προταχθεί ο Τουρισμός και έργα που θα ενίσχυαν τον υδροφόρο ορίζοντα. Τέτοια στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται στο νέο «αναπτυξιακό» νόμο της κυβέρνησης. Αντίθετα υπάρχει η πρόβλεψη της επιδότησης από το Ελληνικό Δημόσιο ακόμα και της Ελ Ντοράντο για τις μεταλλευτικές της δραστηριότητες.
«ΑΝ προχωρήσει ο Χρυσός στη Θράκη, αυτό θα είναι καταστροφικό για την περιοχή. Είναι η πιο λάθος αντίληψη για το συγκεκριμένο τρόπο «ανάπτυξης», που υπονομεύει την βιωσιμότητα της ουσιαστικής ανάπτυξης και που είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, Πρωτογενής τομέας, πιστοποίηση σε βιολογικές καλλιέργειες, Τουρισμός, κ.α.», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.
Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός πως και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προχώρησε σε αυτό το μοντέλο που τώρα υποστηρίζει πως χρειάζεται, επεσήμανε πως οι μνημονιακές πολιτικές είχαν ισοπεδώσει τα πάντα και πως πρώτα έπρεπε να βγει η χώρα από τα μνημόνια, προκειμένου να πατήσει στα πόδια της. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ωστόσο πια άλλη είναι η κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας.
Ερωτηθείς δε και για το άλλο μεγάλο θέμα του Μεταλλευτικού κώδικα και γιατί δεν τον άλλαξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως και να αλλάζαμε τον Μεταλλευτικό κώδικα, η κυβέρνηση της ΝΔ θα το καταργούσε, όπως κατήργησε τόσα. Δεν θα διασφαλίζονταν η κοινωνία με τα όσα ισχύουν για τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα. «Εδώ χρειάζεται άλλος προσανατολισμός στο παραγωγικό μοντέλο της περιοχής, που θα είναι βιώσιμος», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Κώστα Κατσιμίγα, τον οποίο και υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
Αργότερα θα κατευθυνθεί στην Ξάνθη, όπου και εκεί θα έχει συνάντηση με τα μέλη της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος