Π. Μαρινέλης: Η πανδημία απειλεί την ύπαρξη των συνοικιακών συλλόγων

Για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ισραήλ ετοιμάζει τον αθλητή του Γιώργο Αγαλιανό ο προπονητής του Πανθρακικού Συλλόγου Ζίου Ζίτσου, κος Πάρις Μαρινέλης. «Προσπαθούν όλοι οι αθλητές όλον αυτόν τον καιρό της Πανδημίας να κάνουν κάποιες δραστηριότητες μόνοι τους, αλλά δεν είναι το ίδιο, άλλο το πρόγραμμα προπόνησης και άλλο να προπονείσαι μόνος» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Π. Μαρινέλης: Η πανδημία απειλεί την ύπαρξη των συνοικιακών συλλόγωνΌπως είπε είναι πολύ δύσκολο για όλους όταν όλες οι διοργανώσεις «τρέχουν» στο εξωτερικό, στην Ελλάδα να μένουν πίσω. Για παράδειγμα ο αθλητής του, ο Γιώργος Αγαλιανός επιλέχθηκε για το Πανευρωπαϊκό βάσει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του 2020, είχε βγει δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παρά τα προβλήματα της Πανδημίας σιγά- σιγά οδηγούνται στην τελικά ευθεία για την προετοιμασία του.

Π. Μαρινέλης: Η πανδημία απειλεί την ύπαρξη των συνοικιακών συλλόγωνΑναφερόμενος στην στήριξη, που δέχθηκαν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του λόγω της πανδημίας στάθηκε αρχικά στην προσπάθεια δημιουργίας Μητρώου Αθλητικών Φορέων – Σωματείων, που είχε ξεκινήσει η πολιτεία και είναι μια πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων, που διαθέτουν την αναγνώριση. Υπήρξε, όπως είπε, μεγάλη ανταπόκριση στην προσπάθεια εγγραφής. «Κάναμε τα προβλεπόμενα για να γίνει η επι-καιροποίηση του Συλλόγου. Όλα πήγαν καλά. Είναι καλό για την πόλη μας να έχουμε συλλόγους αναγνωρισμένους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μπράβο σε όσους τα κατάφεραν» είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η στήριξη αυτών των Συλλόγων δεν ήταν μεγάλη, αν και δόθηκαν κάποια χρήματα, απαλλάχθηκαν μόνο από την καταβολή κάποιων ενοικίων. «Ούτε καν θα αντέξουμε σε αυτές τις συνθήκες» ανέφερε προσθέτοντας «Παλεύουμε αλλά είμαστε σε μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο».
Όσον αφορά στην επόμενη μέρα; «Οι συνοικιακοί σύλλογοι έβγαλαν μεγάλα ταλέντα και παγκόσμιους αθλητές. Αν λείψουν οι σύλλογοι, ο αθλητισμός στη χώρα μας θα “πονέσει” και θα “πονέσει” πολύ» ανέφερε σημειώνοντας, ότι και οι ίδιοι οι γονείς δεν θα μπορούν να καλύψουν τις δραστηριότητές των παιδιών τους λόγω των πενιχρών οικονομικών τους.

Συνέντευξη –κείμενο: Μαρία Νικολάου Φώτο-πηγή:F/B

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος