Π. Κετικίδης: Ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις και επιστροφή όσων είναι σε αναστολή

Πανελλαδική ημέρα δράσης σήμερα για την υγεία με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, αλλά και άλλων σωματείων -ΑΔΕΔΥ,ΟΝΓΕ- να έχουν ραντεβού στην πύλη έξω από τα Νοσοκομεία στις 12:30 μ.μ., ζητώντας για άλλη μια φορά την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, κάλεσε την κοινωνία να δείξει την συμπαράστασή της, αλλά και την κυβέρνηση να εντάξει το επάγγελμα του Νοσηλευτή στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως αυτό συμβαίνει στον Ιδιωτικό Τομέα, χωρίς δεύτερες σκέψεις και …άλλες ενέργειες, που να καταργούν αυτό το επιτακτικό μέτρο για το Νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων.
«Εδώ και 2 χρόνια, οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη με συντροφιά το φιλότιμο και μόνο, χωρίς ουσιαστική στήριξη και κυρίως οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία. Με συνεχή ωράρια που τους έχουν εξουθενώσει, προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά που αφήνουν οι Υγειονομικοί σε Αναστολή 4.500 και συν αυτούς τους Υγειονομικούς που επειδή νοσούν δεν μπορούν να εργασθούν, με τα κενά να αγγίζουν το αριθμό των 10.000…», υποστήριξε με νόημα ο κ. Κετικίδης.
Έκκληση απηύθυνε ο κ. Κετικίδης προς τους Συνταγματολόγους της Χώρας και όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν να αρθεί η αδικία της απόλυσης από το ΕΣΥ, επειδή είναι ανεμβολίαστοι, καθώς για να χάσει ένας Δημόσιος Υπάλληλος την θέση του θα πρέπει να καταγραφεί κακουργηματική πράξη και να συνεδριάσουν τα συμβούλια που απαιτείται. «Ο δημόσιος υπάλληλος δεν είναι του εκάστοτε υπουργείου και δη ο Υγειονομικός δεν είναι εργαζόμενος του Υπουργείου Υγείας για να τον απολύσει ο κ. Πλεύρης», επισήμανε με νόημα ο κ. Κετικίδης.
Ο κ. Κετικίδης στηλίτευσε και το γεγονός πως οι υγειονομικοί, που δεν θα κάνουν την τρίτη δόση, δεν θα βγουν σε αναστολή, ωστόσο, δεν θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στις κοινωνικές δραστηριότητες, όμως θα μπορούν να εργάζονται, ενώ οι συνάδελφοί τους θα χάσουν από την πρώτη του Απρίλη την εργασία τους, που δεν είναι εμβολιασμένοι, ενώ και αυτοί με τις δύο δόσεις θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος