Π. Καραφύλλης: Οι κυνηγοί δεν είναι πολίτες Β’ Κατηγορίας

Νέες διευκρινήσεις και περαιτέρω οδηγίες περιμένουν οι κυνηγοί της Ροδόπης από τις υπεύθυνες αρχές καθώς από την παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού να εξαιρέθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης. Στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην χώρα θα επιτραπεί το κυνήγι του αγριόχοιρου.

«Πολύ αόριστη η πρώτη αναφορά, απαγορεύεται ακόμη η μετακίνηση δεν μπορούν να βγουν ούτε οι ομάδες κρούσεως που έχουμε συγκρότηση για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ)» δήλωσε ο κος Παναγιώτης Καραφύλλης, πρώην πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» και σημείωσε ότι «Απαγορεύεται ακόμη το κυνήγι. Αν θα δοθεί παράταση, θα δοθεί μόνο για τον αγριόχοιρο. Θα αφορά όλους τους κυνηγούς που κυνηγούν γουρούνια; Θα πάνε μόνο οι Ομάδες που είχαμε συγκροτήσει για την ΑΠΧ; Είναι ερωτήματα που διατυπώνονται αλλά δεν ξέρουμε τις απαντήσεις».

Π. Καραφύλλης: Οι κυνηγοί δεν είναι πολίτες Β’ Κατηγορίας
Ο κος Παναγιώτης Καραφύλλης

Όπως τόνισε η προφορική αναφορά του Υφυπουργού δεν αρκεί, θα πρέπει να συγκροτηθούν οι ομάδες, να ληφθεί το ΟΚ από το δασαρχείο. «Πρέπει να αλλάξει και η ρυθμιστική γιατί τα σκυλιά δίωξης για τα γουρούνια σταμάτησαν στις 20/1, απαγορεύεται και τα σκυλιά να βγουν έξω όχι μόνο οι κυνηγοί» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κος Καραφύλλης έχουν συγκροτηθεί ειδικές ομάδες κρούσης για την ΑΠΧ. Πρόκειται για ομάδες 20 και 25 ατόμων, οι οποίες σε συνεργασία με το Δασαρχείο θα πηγαίνουν σε περιοχές με προβλήματα, όπως είναι Σάλπη, με πολλά αγριογούρουνα. Θέλει προσοχή η διαχείριση της ΑΠΧ, χρειάζεται να φορούν ειδικές στολές, να ανοιχτούν λάκκοι να πάρουν δείγματα, να θαφτούν με ειδικούς τρόπους».

Τέλος, δεν παραλείπει να εκφράσει και το αίτημα του προς τον αρμόδιο υπουργό «Πάλι ήμασταν δίπλα στο κράτος και όπου χρειάζεται πάλι θα είμαστε. Να επιτραπεί τουλάχιστον το κυνήγι μέσα στην Περιφέρεια μας για όσα είδη έχουν μείνει να κυνηγηθούν. Οι κυνηγοί δεν είναι πολίτες Β΄ κατηγορίας. Θέλουμε κι εμείς να βγάλουμε τα σκυλιά μας, να κάνουμε το άθλημά μας, όπως βγαίνει ο κόσμος και περπατά στην πλατεία ή όπου αλλού. Κι εμείς θέλουμε να κάνουμε το χόμπι μας».
Φώτο:Παναγιώτης Καραφύλλης ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος