Π. Καλακίκος – δήμαρχος Σουφλίου: Υπο-χρηματοδοτείται η Δασοπροστασία

«Η φωτιά ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο» αυτή ήταν η πρώτη φράση που μοιράστηκε ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος με το κοινό της ΕΡΤ Κομοτηνής μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (2-8-2021). «Η Κινητοποίηση ήταν άμεση: Π/Υ. ,Πολιτική προστασία, Στρατός Τ.Α.» ανέφερε ο δήμαρχος εκφράζοντας την ικανοποίησή του που από την πρώτη στιγμή έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις από όλη την Βόρειο Ελλάδα και κάποιες εξακολουθούν να παραμένουν εκεί καθώς υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Καλακίκο, δήμαρχο Σουφλίου η κατεστραμμένη έκταση δεν μπορεί να εκτιμηθεί. «Ευτυχώς που έξι εναέρια μέσα κινήθηκαν άμεσα» είπε.

Ο οικισμός της Κοτρωνιάς « ζωντανεύει» το καλοκαίρι. Συνορεύει με το δάσος της Δαδιάς και είναι η 3η πυρκαγιά που εκδηλώνεται κι αυτό όπως είπε ο δήμαρχος γεννά προβληματισμό κι ανησυχία.

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος εξέφρασε το παράπονό του κάνοντας λόγο για υπο-χρηματοδότηση. «70.000 ευρώ είναι τα χρήματα που παίρνει ο δήμος για την δασοπροστασία και 40.000 ευρώ το Δασαρχείο με τόσα χιλιόμετρα και τόσες εκτάσεις δεν καλύπτονται οι ανάγκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε δε τεράστιο πρόβλημα το δημογραφικό που αυξάνει τις δυσκολίες. Εγκαταλειμμένα σπίτια και οικόπεδα να αποτελούν δεκάδες εστίες πυρκαγιάς. Για τα αίτια της χθεσινής πυρκαγιάς, που ταλαιπώρησε έως σήμερα το πρωϊ τις δυνάμεις που έσπευσαν για την αντιμετώπισή της είπε πως «Η πυροσβεστική συλλέγει όλα τα στοιχεία» και ζήτησε αστυνόμευση και δασοπροστασία σε μεγαλύτερο βαθμό προσθέτοντας πως είναι «τεράστια τα προβλήματα ακόμη και με τις υδρεύσεις».
Συνέντευξη –κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος