Π. Δαμιανίδης: Σωστή η πρόταση για Διακομματική για την Αν. Μακεδονία – Θράκη

«Ήταν μια πολύ παραγωγική, ειλικρινής κι ανοιχτή συζήτηση με όλους τους φορείς. Υπερκομματική, ήταν θεσμική συζήτηση, συμμετείχαν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους που εκπροσωπούσαν συγκεκριμένους φορείς με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με βασικό κριτήριο όλων μας το καλό του τόπου μας.» δήλωσε ο γραμματέας του ΚινΑλ Ροδόπης κος Παύλος Δαμιανίδης κάνοντας το δικό του απολογισμό στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της προέδρου του ΚινΑλ κας Φώφης Γεννηματά και εκπροσώπων – φορέων της περιοχής.

«Μεταφέραμε στην πρόεδρο του ΚινΑλ τα μεγάλα προβλήματα της επικαιρότητας, όπως το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας για τους τουρίστες, αλλά και για το καινούργιο θέμα που έρχεται , αυτή τη Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, που εξαγγέλθηκε στη Βουλή η οποία πρέπει να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο για να μην είναι μια ακόμη Επιτροπή που θα οδηγηθεί σε ένα πόρισμα που θα μπει στον ντουλάπι .» δήλωσε ο κος Δαμιανίδης.

Π. Δαμιανίδης: Σωστή η πρόταση για Διακομματική για την Αν. Μακεδονία – ΘράκηΚληθείς να σχολιάσει την πρόταση της προέδρου του ΚινΑλ να είναι Διακομματική Επιτροπή για την αν.Μ.Θράκη σημείωσε «Είναι σωστό να είναι επιτροπή για την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπως είπε η πρόεδρος. Θα πρέπει να είναι ενιαία η αντιμετώπιση για την αν. Μ.Θράκη αφού είμαστε μια Περιφέρεια και αφού πλέον όλη η αν.Μ.Θ. αντιμετωπίζεται ως ενιαίο αναπτυξιακό σύνολο και φυσικά όλα τα σχέδια και τα προγράμματα εκπονούνται σε επίπεδο Περιφέρειας. Ελπίζουμε ότι αυτή η Επιτροπή, αυτή τη φορά θα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο . Η πρόεδρος του Κιν.Αλ. με την υπεύθυνη και σοβαρή στάση που την διακρίνει πάντοτε στη Βουλή δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα πρωτοστατήσει σ’ αυτή την προσπάθεια να γίνει μια σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά πλέον.»

Τέλος, σε ερώτηση για την τύχη όλων των επισημάνσεων, ψηφισμάτων και προτάσεων που κατά καιρούς γίνονται ο κος Δαμιανίδης σημείωσε «Εξαρτάται από τον άνθρωπο που παίρνει τα μηνύματα. Τα μηνύματα εμείς πάντα τα δίνουμε. Τώρα η ευθύνη είναι αυτού που τα παίρνει τι θα κάνει.» για να προσθέσει: «Είμαι σίγουρος πως η κα Γεννηματά αυτά που πήρε ως παρακαταθήκη από την περιοχή θα τα χρησιμοποιήσει και θα τα αξιοποιήσει και για τις γενικότερες πολιτικές του Κιν.Αλ. και ιδιαίτερα για τα θέματα που αφορούν στη δική μας περιοχή και την στόχευση που έχουμε ως ΚινΑλ για την αν.Μ.Θ.. Νομίζω ότι κατέγραψε όσα ειπώθηκαν. Πολλά από αυτά τα ήξερε βέβαια, την είχαμε ήδη ενημερώσει και νομίζω ότι θα χρησιμοποιηθούν ώστε να πιεστεί η Κυβέρνηση σε μια σειρά αποφάσεων που πρέπει να λάβει για την περιοχή, να ακούσει και την άποψη των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας.»
Φώτο: Παύλος Δαμιανίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος