Π. Δαμιανίδης- ΚινΑλ Ροδόπης: Η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπιζε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο

«Δεν ήταν απλώς κτύπημα ήταν ένα τεράστιο σοκ για όλους μας ήταν σαν έσκασε μια βόμβα ξαφνικά από το πουθενά μέσα στο σπίτι μας. Γνωρίσαμε τα προβλήματα της υγείας της αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη τόσο γρήγορα και τόσο ραγδαία ούτε και οι άνθρωποι που ήταν πολύ κοντά της. Μιλούσαμε με κάποιους ανθρώπους κανείς δεν το περίμενε. Είμαστε σε κατάσταση σοκ όλοι» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (26-10-2021) ο Παύλος Δαμιανίδης, γραμματέας ΚινΑλ Ροδόπης για την ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Αναφερόμενος στην ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με τη Ροδόπη ο γραμματέας του ΚινΑλ σημείωσε «Είναι αλήθεια πως είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή μας με τον τόπο μας, πραγματικά η Θράκη την ενδιέφερε πάρα πολύ. Ήθελε να έχει ενημέρωση για τον τόπο μας».
Σύμφωνα με τον κο Δαμιανίδη «η Φώφη Γεννηματά ήταν ένας άνθρωπος με τεράστια ευαισθησία προσωπική» κάτι, που, όπως είπε, « δεν το συναντάς πολύ εύκολα στην πολιτική, η οποία μερικές φορές είναι σκληρή. Η ίδια είχε πάντοτε μια αίσθηση ανθρώπινη απέναντι στα πράγματα, η οποία υπερέβαινε τις όποιες πολιτικές και τις διαχωριστικές γραμμές γι αυτό και ήταν ένας άνθρωπος που νομίζω ήταν αγαπητή από όλους κι αυτό φάνηκε τώρα με το χαμό της και την απώλειά της. Η συγκίνηση για την απώλειά της είναι διάχυτη σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός γιατί ήταν πραγματικά ένας άνθρωπος πάρα πολύ ζεστός, ίσως, και το πρόβλημα της υγείας της είχε συντελέσει σε αυτό, αλλά έβλεπε τη ζωή με ένα πολύ διαφορετικό μάτι, είχε μια ωριμότητα απέναντι στην αξία της ζωής και απέναντι στην αξία του ανθρώπου και αυτό το εξέπεμπε σε κάθε της δραστηριότητα και σε κάθε της εκδήλωση».
Όπως είπε, οι άνθρωποι που τη γνώρισαν από κοντά δεν θα μπορέσουν να ξεχάσουν την ευγένεια και το χαμόγελο που είχε απέναντι σε όλα τα πράγματα και σε όλους τους ανθρώπους. «Αντιμετώπιζε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο και βέβαια είχε μια διάχυτη εικόνα των αρχών και των αξιών, του ήθους που κουβαλούσε και ίσως αυτό να της κόστισε στην πολιτική της πορεία, αλλά ποτέ δεν το άφησε στην άκρη προκειμένου να κερδίσει κάτι παραπάνω. Ποτέ δεν επικαλέστηκε το πρόβλημα της υγείας της για να γίνει συμπαθής. Ήταν ένας άνθρωπος τρομερά αξιοπρεπής με φοβερές αρχές που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα της τον οποίο όλοι τον γνωρίζουμε για τη μεγάλη προσφορά στον τόπο. Ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής» σημείωσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι: «Νομίζω ότι πραγματικά είναι μια μεγάλη προσωπικότητα που μας άφησε πάρα πολύ νωρίς, είναι τεράστια η απώλεια για όλο το πολιτικό σύστημα και τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Όσον αφορά στο ΚινΑλ είναι σαν να έσκασε μια βόμβα στα θεμέλια του σπιτιού μας, πραγματικά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ξεπεράσουμε το σοκ. Όλοι είναι σε κατάσταση σοκ».
Μάλιστα στάθηκε και στις πολλές πρωτιές που είχε ως γυναίκα πολιτικός (Υπερνομαρχία, υπουργός εθνικής άμυνας, πρόεδρος κόμματος) σημειώνοντας «Είχε ανοίξει δρόμους στην πολιτική, ήταν πρωτοπόρος, έχει πάρα πολλές πρωτιές ως γυναίκα» προσθέτοντας «Ήταν, αυτή τη στιγμή η μόνη πολιτική αρχηγός γυναίκα σε μια ανδρο-κρατούμενη Βουλή -σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις υψηλές θέσεις και τα υψηλά αξιώματα- κι αυτό είναι μια τεράστια απώλεια για τον τόπο και την πολιτική ζωή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος