Ορφέας Καλλιντζής, καραγκιοζοπαίχτης: “Ακόμη και τις δυσκολότερες στιγμές ο άνθρωπος έχει ανάγκη από το γέλιο”

«Οι ιστορίες του Καραγκιόζη είναι διαχρονικές» δηλώνει ο Ορφέας Καλλιντζής, καραγκιοζοπαίχτης με αφορμή την αποψινή του παράσταση στην πόλη της Κομοτηνής (στις 20:00 στο θερινό θέατρο) μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Με καταγωγή από τη Λήμνο και ζώντας στην Αθήνα ο νεαρός σε ηλικία καραγκιοζοπαίχτης περιδιαβαίνει όλη την Ελλάδα με συντροφιά τις γνώριμες φιγούρες του θεάτρου Σκιών. «Ασχολούμαι από μικρός με το Θέατρο Σκιών, πολλά χρόνια ως βοηθός καραγκιοζοπαίχτη και φέτος για πρώτη φορά παρουσιάζω τις δικές μου παραστάσεις στο κοινό» σημείωσε.

«Η καταγωγή μου είναι από την πλευρά του πατέρα μου από την Μυτιλήνη και από την μητέρα μου από την Αγγλία και είμαι μεγαλωμένος στην Αθήνα» τόνισε παρουσιάζοντας τον εαυτό του στο κοινό του ραδιοφώνου.
Η παράσταση που ανεβάζει έχει τον τίτλο: “Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη” και είναι, όπως είπε, από τις πιο παλιές κλασσικές κωμωδίες του Καραγκιόζη. “Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει να πει κάτι στους μικρούς και μεγάλους του σήμερα, οι ιστορίες του Καραγκιόζη είναι διαχρονικές, έτσι και η παράσταση αυτή πραγματεύεται θέματα κοινωνικά, οικογενειακά, αλλά και περιστατικά για πλάκα”.

Όπως είπε ο κ. Καλλιντζής ο Καραγκιόζης είναι ένα είδους ανθρώπου που σατιρίζει, διακωμωδεί και κοροϊδεύει τα πάντα και γι αυτό το λόγο οποιοδήποτε θέμα το αντιμετωπίζει με τρόπο ανάλαφρο. Παρά το “κόλλημα” της εποχής με την οθόνη (τηλεόραση, tamplet, Η/Υ ) ο ίδιος διαπιστώνει ότι το κοινό αγκαλιάζει τον Καραγκιόζη, οι μεγάλοι από την μια θυμούνται και οι μικροί διασκεδάζουν. Άλλωστε κι εκείνος σε ηλικία 10 ετών, το 2004 στην Αθήνα, είδε δύο παραστάσεις του Ευγένιου Σπαθάρη (Η κούνια και το Καραμένο φίδι) και ήταν ικανές να τον οδηγήσουν στον κόσμο του θεάτρου Σκιών.

«Πρόκληση ενδιαφέρουσα» χαρακτηρίζει σήμερα τη δουλειά του και μιλά για μια προσπάθεια που «λίγο ως πολύ τα κάνει όλα μόνος» σημειώνοντας πως ο κραγκιοζο-παίκτης είναι ένας Άτλας που σηκώνει τον κόσμο μόνος του, αλλά που δίνει στο τέλος μια αίσθηση απίστευτα μαγική με το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. ” Ο Καραγκιόζης “τραβάει” τα παιδιά ακριβώς επειδή είναι πιο άμεσο και χειροπιαστό από τον πραγματικό κόσμο. Τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον και για τον κόσμο πίσω από το πανί. Ο καραγκιόζης λόγω της αμεσότητας, όπως και το θέατρο δεν κινδυνεύουν από την τεχνολογία” είπε με σιγουριά και με βεβαιότητα Καραγκιοζοπαίκτη σημείωσε: “Ακόμη και τις δυσκολότερες στιγμές ο άνθρωπος έχει ανάγκη από το γέλιο και το χιούμορ για να ξεχαστεί και να πεισθεί ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος