Ομάδα “Αδέσποτα Κομοτηνής SOS”: Καλοκαίρι με φροντίδα αδέσποτων ζώων και δένδρων

Ένα καλοκαίρι με ποικίλες δράσεις ήταν το φετινό για την ομάδα ενεργών πολιτών: «Φίλοι Αδέσποτα Κομοτηνής SOS». Ένα καλοκαίρι με φροντίδα των αδέσποτων, αλλά και των δένδρων που φυτεύτηκαν πρόσφατα.

Ομάδα “Αδέσποτα Κομοτηνής SOS”: Καλοκαίρι με φροντίδα αδέσποτων ζώων και δένδρωνΣύμφωνα με την «ψυχή» της ομάδας, τον κο Μάκη Σαλασίδη ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε όλες αυτές τις ημέρες της παρατεταμένης ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών στο πότισμα των δένδρων που έχουν φυτευτεί εντός και εκτός Κομοτηνής. “Είναι πολύ βασικό τα πρώτα 2-3 χρόνια μετά τη φύτευσή τους να ποτίζονται» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (25-8-2021). Με αφορμή δε τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα τόνισε πως θα πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι τα δένδρα είναι ζωή, δίνουν ζωή και καταφύγιο, βοηθούν στη βιοποικιλότητα.

100 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων
“Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς καταφέραμε εκατοντάδες ζώα, σκύλους και γάτες, να τα οδηγήσουμε στους κτηνιάτρους για στείρωση” σημείωσε ο κος Σαλασίδης. Παράλληλα, πρόσθεσε πως τον τελευταίο χρόνο έγινε σημαντική δουλειά στο θέμα των αδέσποτων ζώων: “Έχουμε δώσει πάνω από 100 σκυλάκια και γατάκια για υιοθεσία σε οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, παίρνοντας αυτά τα ζώα από το δρόμο και πηγαίνοντας τα στα σπίτια. Είναι μια από τις λύσεις για το θέμα των αδέσποτων, όπως και οι στειρώσεις. Όπως και το γεγονός ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η Ελληνική Νομοθεσία από τους δήμους, να γίνει υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση, δηλαδή το τσιπάρισμα των δεσποζόμενων ζώων, δηλαδή το να μη μπορούν να σημειώνονται εγκαταλείψεις. Πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις να εφαρμοστεί ο Νόμος και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον” είπε ο κος Σαλασίδης.

Δράσεις αυτού του είδους όπως και πρωτοβουλίες καθαρισμού σε ποτάμια και παραλίες θα συνεχιστούν και την επόμενη περίοδο υποσχέθηκε ο κος Σαλασίδης και απεύθυνε κάλεσμα για κοινή δράση αλλά και ενεργοποίηση όλων των πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος