Κομοτηνή: Οκτώ τραγούδια από την Αίνο της Ανατολικής Θράκης στην κασετίνα “Προσφύγων Τόποι”

Τα 8 τραγούδια-διαμάντια από την Αίνο που είναι ένας από τους τρεις δίσκους ακτίνας-cds- με τραγούδια της Ανατολικής Θράκης,  που συμπεριελήφθησαν στην κασετίνα «Προσφύγων Τόποι» για τα τραγούδια της Ανατολικής Θράκης και συγκεκριμένα για την χερσόνησο της Αίνου, παρουσίασε ο τραγουδοποιός, συνθέτης και στιχουργός, Χρίστος Χατζόπουλος, στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής.

Τα τραγούδια αποτελούν το απόσταγμα πολυετούς έρευνας και καταγραφής της υποψήφιας διδάκτορος  στο Τμήμα Ιστορίας –Εθνολογίας και Ερευνήτριας, Κατερίνας Κάλτσου. Παράλληλα αποτελούν και  μια πρώτη μουσική μαρτυρία για μετά από 100 χρόνια των προσφύγων από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης και κυρίως της χερσονήσου της Αίνου.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Κάλτσου, αυτό που την έκανε να στραφεί  και να εμπιστευθεί τα τραγούδια στον Χρίστο Χατζόπουλο και όχι στον Γιώργο Νταλάρα, ήταν το ηχόχρωμα και η απόδοση των τραγουδιών, που θα μπορούσε να την κάνει κάποιος που είναι στον μουσικό αστερισμό, των βιωμάτων και των ηχοχρωμάτων της Θράκης και ο Χρίστος Χατζόπουλος μαζί με την κόρη του Σοφία, απέδωσαν τα τραγούδια με πραγματοποιώντας εκπληκτικές  ερμηνείες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος