Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα περιορίζουν τις μετακινήσεις των μηχανημάτων των Δήμων

Ξεκινούν οι εργασίες προετοιμασίας για τις παραλίες της Μαρώνειας, ωστόσο, γίνεται προσπάθεια οι εργασίες να γίνονται με λελογισμένο τρόπο, μια και η έκρηξη στις τιμές των καυσίμων, δεν επιτρέπει και πολλές μετακινήσεις για τις εργασίες αυτές.

«Περιμένουμε και το προσωπικό από την Κοινωφελή Εργασία, για να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση των παραλιών, τον καθαρισμό, την αποκατάσταση των υποδομών, όπου αυτά χρειάζονται. Εδώ μιλάμε για πάνω από 200 και 400 χλμ την ημέρα, με τις αποστάσεις από την έδρα του Δήμου, ή όπου είναι εγκατεστημένα τα μηχανήματα. Δεν είναι όπως είναι οι άλλοι Δήμοι με τους κοντινούς τους οικισμούς. Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί από πλευράς των εκπροσώπων του πρώτου βαθμού της Αυτοδιοίκησης αίτημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου να μπορούν οι Δήμοι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας», τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαππών, Ντίνος Χαριτόπουλος.
Επι πλέον ο κ. Χαριτόπουλος πρόσθεσε πως στις εργασίες διαμόρφωσης παραλιών, στόχος είναι να αυξηθούν οι προσβάσιμες παραλίες για ΑμεΑ, πέρα από την τοποθέτηση του Αυτόνομου Μηχανισμού Πρόσβασης στη θάλασσα-sea trac-, προκειμένου και άλλοι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, ακόμα και με ένα διάδρομο που μπορεί να τοποθετηθεί και υπάρχουν τέτοιες παραλίες στη Μαρώνεια.
Στο σχεδιασμό του Δήμου για φέτος το καλοκαίρι δεν περιελήφθη ο φάκελος για την υποψηφιότητα για την γαλάζια σημαία, ωστόσο, θα γίνει μάλλον του χρόνου, καθώς λόγω της πανδημίας τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ωστόσο, ο Δήμος θα επιχειρήσει να κάνει φέτος μια σύνδεση με το παγκόσμιο συνέδριο του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με μια βραδιά πολιτισμού στην πανέμορφη Μαρώνεια, που ίσως κάνει αρκετούς από τους επισκέπτες να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για τουριστικές επισκέψεις στην περιοχή.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο κ. Χαριτόπουλος, φέτος στο συνέδριο θα δώσει το παρών  και ο αγαπημένος προπονητής της ονειρεμένης Εθνικής Ποδοσφαίρου της Ελλάδας, που κατέκτησε το πανευρωπαϊκό κύπελλο το 2004, Όττο Ρεχάγκελ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος