Οι παραλίες της Ροδόπης, καταφύγια δροσιάς για ντόπιους και επισκέπτες

Οι παραλίες της Ροδόπης, καταφύγια δροσιάς για ντόπιους και επισκέπτεςΤρεις απαραίτητες στάσεις θα πρέπει να κάνει ο επισκέπτης στη Ροδόπη για να «συναντηθεί» με τη δροσιά των παραλιών της περιοχής, σε Φανάρι, Ίμερο και Μαρώνεια. Απολαμβάνοντας σε κάθε σημείο και μια διαφορετική εμπειρία επαφής με την ομορφιά της φύσης και το ελληνικό καλοκαίρι. Γι αυτό άλλωστε έλκουν κόσμο από όλη τη Θράκη, αλλά και από τη γειτονική Βουλγαρία.

Οι παραλίες της Ροδόπης, καταφύγια δροσιάς για ντόπιους και επισκέπτεςΣτη Ροδόπη βέβαια το καλοκαίρι είναι «φορτωμένο» και με χιλιάδες άλλες εικόνες της αγροτικής γης, κύριος βηματοδότης  ακόμη της τοπικής οικονομίας. Έτσι, οι λουόμενοι στο ξεκίνημα της σεζόν καθ οδόν προς τις παραλίες βλέπουν τους αγρότες να ποτίζουν και να ξεχορταριάζουν να βαμβάκια τους και στο τέλος της «κολυμβητικής» χρονιάς, στα μισά του Σεπτεμβρίου, τούς βλέπουν πάλι να μαζεύουν την πρώιμη παραγωγή τους. Στο μεσοδιάστημα, με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να περνά καθ άλλο παρά ράθυμα, άλλοτε τα χρυσαφένια σιτηρά, άλλοτε τα καλο-ποτισμένα καλαμπόκια και άλλοτε τους ηλίανθους των χωραφιών, εικόνες που αποζημιώνουν στη θέαση τους. Μαζί, στις ίδιες εικόνες της υπαίθρου   και το “ξάφνιασμα” των κοπαδιών που όλο και συναντά κανείς τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες στις άκρες των βοσκοτόπων.

Οι παραλίες της Ροδόπης, καταφύγια δροσιάς για ντόπιους και επισκέπτεςΚάθε χρόνο τα τρία αυτά σημεία, του Φαναρίου, του Ιμέρου και της Μαρώνειαs  συγκεντρώνουν και τον περισσότερο κόσμο, καθώς ντόπιοι κι επισκέπτες επιλέγουν να περάσουν κάποιες μέρες των διακοπών τους και οι πιο τυχεροί ολόκληρο το καλοκαίρι είτε σε δικές του παραθεριστικές κατοικίες, είτε ως φιλοξενούμενοι σε σπίτια άλλων, είτε απλά επισκεπτόμενοι αυτά αυθημερόν. Δηλαδή, να βρεθούν σε παραλίες του Ιμέρου, της Μολυβωτής, της Μαρώνειας και των Πετρωτών από τη μια πλευρά της ΠΕ ή σε Φανάρι, Αρωγή και Μέση από την άλλη. Έτσι, ο χρόνος “κυλά” με το Θρακικό Πέλαγος να απλώνεται μπροστά και τις δαντελωτές αμμουδιές να «ξεδιπλώνονται» χρυσαφένιες, προκλητικές στα μάτια των λουόμενων.

Οι παραλίες της Ροδόπης, καταφύγια δροσιάς για ντόπιους και επισκέπτεςΗ φροντίδα των δημοτικών αρχών άλλοτε ορατή και άλλοτε όχι και τόσο.Η παρουσία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα σπάργανα ακόμη σε σχέση με άλλες κατεξοχήν τουριστικές περιοχές της χώρας. Αλλά και η  πάντα πρόθυμη διάθεση των ντόπιων να καθοδηγήσουν τον ξένο, που δεν γνωρίζει με ακρίβεια την διαδρομή,αποζημιώνει και για τα επιπλέον χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να διανύσει κάποιος. Με τις επιλογές είτε για χρήση των υπηρεσιών σε αναψυκτήρια, είτε για αναζήτηση όχι και τόσο πολυσύχναστων σημείων να βρίσκονται ακόμη στην διακριτική ευχέρεια των ίδιων των λουομένων, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την παραλιακή ζώνη της Ροδόπης, επιλογή για όλες τις προτιμήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος