Οι κυριότερες ειδήσεις της Κομοτηνής

Πολιτική – κόμματα – κινήματα
Κομοτηνή: Δήλωση Χ.Μέτιου
“Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού, και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, της μεγαλύτερης παράταξης της χώρας, μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχιση του έργου που παράγουμε ήδη για τον τόπο και τους πολίτες της Περιφέρειάς μας” αναφέρει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, αναφορικά με τη στήριξη της υποψηφιότητάς του ως Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ένα έργο αναπτυξιακό, με κοινωνικό πρόσημο, που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με τρόπο συστηματικό και μεθοδικό και το οποίο αθροίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την περιοχή μας.» αναφέρει.

Ροδόπη: Το Ψηφοδέλτιο Ροδόπης του ΚΚΕ απαρτίζουν οι:
Οι: Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος,Αμαλία Κασαπαντωνίου, Ιμπραήμ Κεραντζή, Κατερίνα Ταξοπούλου, Αλή Χατσή Αλή (Αλή Καμπέρ) απαρτίζουν το Ψηφοδέλτιο Ροδόπης του ΚΚΕ. Στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, από την Ροδόπη θα είναι υποψήφια η Εμπρού Γιουσούφ.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εποικοδομητικές συναντήσεις του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών στην Αθήνα
Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, όπου συναντήθηκε με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη. Στη συνάντηση με την Υφυπουργό συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα σχετικά με την προώθηση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων τουρισμού στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών με έμφαση στην υλοποίηση ειδικών μορφών τουρισμού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μαρώνειας.
Ξάνθη: 1η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τοπείρου αύριο 31ηΙανουαρίου στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων/Γραφείο Erasmus+ προσκαλεί τα μέλη ΔΕΠ του Δ.Π.Θ.
Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων/Γραφείο Erasmus+ προσκαλεί τα μέλη ΔΕΠ του Δ.Π.Θ, που επιθυμούν να αναπτύξουν συνεργασία με Ιδρύματα χωρών εκτός της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ171, Διεθνής Κινητικότητα). Το πρόγραμμα αφορά σε κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού για τα έτη 2023-2025. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους έως την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 μέσω της φόρμας που θα βρουν στο αρχείο «Πρόσκληση Υποβολής Αίτησης».
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πραγματοποιεί εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πραγματοποιεί εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών, σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30, στο κεντρικό αμφιθέατρο στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα: «Οι Τρείς Ιεράρχες και οι Παιδαγωγικές Αρχές στο έργο τους», θα εκφωνήσει το Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης.

Οικονομία- Εμπόριο
Παράταση παίρνουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα Επιχειρηματικά Βραβεία 2023
Παράταση παίρνουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα Επιχειρηματικά Βραβεία 2023 “ Νέστωρ Τσανακλής”, που διοργανώνει το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση υποψηφιότητας μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, συμπληρώνοντας μια ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επιχείρηση τους και μια υπεύθυνη δήλωση.

Οδικό δίκτυο -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Έργα ασφαλτοστρώσεων
Ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, τοποθέτηση σήμανσης και καινούργιων στηθαίων ασφαλείας, καθαρισμοί και επενδύσεις τάφρων, συντηρήσεις και καθαρισμοί μικρών τεχνικών θα πραγματοποιηθούν στη Ροδόπη, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων στην επαρχιακή οδό Πανεπιστημιούπολη – Κάλχας – Γρατινή –Φιλλύρα –Αρριανά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Ξάνθη και Ροδόπη
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και περιορισμού της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, στο ρεύμα Ξάνθη προς Κομοτηνή. Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από τον Α/Κ Βανιάνου μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης.

Καιρός
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, στα ανατολικά και νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος