Οι φοιτητές της Κομοτηνής

Καφέ και φαγητό, δύο σταθερές επιλογές των φοιτητών της Κομοτηνής. «Γινόμαστε παρέες – παρέες και περνάμε ωραία», λένε, και χαίρονται το αντάμωμα με τους φίλους συμφοιτητές. «Ισχύει ότι η Κομοτηνή είναι ιδανική πόλη για φοιτητές», λένε και απαριθμούν τα θετικά της: «Πρώτα από όλα οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές. Μπορείς να συναντηθείς εύκολα με οποιονδήποτε», δηλώνει η μία, και η δεύτερη φοιτήτρια της παρέας προσθέτει, «ό,τι χρειάζεται το βρίσκεις. Δεν έχω εντοπίσει κάτι αρνητικό. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την πόλη που ζω».

Όπως τονίζει φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη, «έναν χρόνο στην Κομοτηνή δεν έχω εντοπίσει κάτι αρνητικό». Η ίδια μιλά με αγάπη για την Κομοτηνή περιγράφοντας τη ως «μια μικρή πόλη στην οποία περνά κανείς πολύ όμορφα.» Διασκέδαση, αλλά και μαζώξεις σε σπίτια. Εξόδους στο σινεμά, συζητήσεις, παρακολούθηση ταινιών στο σπίτι, διάβασμα, μουσική και μαγειρική.

Τι θα θέλατε να έχει περισσότερο; Ρωτάμε και απαντούν μισο-αστεία, μισο-σοβαρά: «Μπουζούκια», «Περισσότερα μαγαζιά με ρούχα. Είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός των καταστημάτων με ρούχα και αξεσουάρ», «Μεγαλύτερη ποικιλία σε μαγαζιά εστίασης γιατί είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές» για να συμφωνήσουν όλοι και όλες: «Ακόμη κι έτσι, αν έχεις καλή παρέα το ξεπερνάς.»

Όσον αφορά το μήνυμα που στέλνουν; «Να αντιμετωπίζουν όλοι τα πάντα με θετική ενέργεια. Να μην το βάζουν κάτω σε κάθε δυσκολία. Να χαμογελούν και να αντιμετωπίζουν τη ζωή όπως πρέπει.»

Φώτο:Κομοτηνή- εστίαση-cafe ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ