Οι δυσκολίες αφήνουν τα σημάδια τους στον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης

«Έσπασε» ο κρίκος στην αλυσίδα της διαδοχής στον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης. Ενώ αποτελούσε μακρά παράδοση η οικογενειακή συνέχεια σε ένα κατάστημα ένδυσης ή υπόδησης, καθώς περνούσε η διαχείριση του από παππού σε γιο και ύστερα σε εγγονό και τα ηνία της επιχείρησης έμεναν «στα χέρια της οικογενείας» σήμερα δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Κύρια αιτία τα περιορισμένα έσοδα, οι αυξημένες ανάγκες της εποχής, αλλά και σε μεγάλο βαθμό η αλλαγή νοοτροπίας των νέων.

Όπως σημειώνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων καταγράφεται μια μικρή ανανέωση στις τάξεις των ιδιοκτητών όχι, όμως, τέτοια που να «μαρτυρά» άνθιση του χώρου ένδυσης κι υπόδησης. «Αποκαρδιωμένοι από τις δυσκολίες της εποχής που καταγράφονται στον εμπορικό κόσμο προτιμούν, είτε να κάνουν ένα δικό τους βήμα, τελείως διαφορετικό, είτε να μεταναστεύσουν».

Ο εμπορικός σύλλογος αριθμεί 130 μέλη, που δραστηριοποιούνται, όπως τονίζουν οι πιο έμπειροι του χώρου, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη. «Δεχτήκαμε βοήθεια από την πολιτεία, αλλά όχι αυτή που θα έπρεπε» τονίζει στο www.ertnews.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, ο κος Νίκος Γρηγοριάδης. Παράλληλα, σημειώνει ότι το ενεργειακό κόστος κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή τους, καθώς καλούνται να πληρώνουν διπλούς λογαριασμούς και για την κατοικία και για το κατάστημά τους.

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα που σημειώθηκε την περίοδο του καλοκαιριού; Ο κος Γρηγοριάδης με δηλώσεις του επισημαίνει ότι ήταν ενθαρρυντική για τις επιχειρήσεις εστίασης κι αναψυχής, «μετρημένη», όμως, στα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος