Οι αποφάσεις από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αν.Μ.Θ.

Συμμετοχή της Περιφέρειας σε έκθεση του Ντουμπάϊ ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο αν.Μ.Θ. κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης (μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω Covid). Από το περίπτερο της Περιφέρειας θα προβληθούν επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και πολιτιστικές δράσεις. Για τη συμμετοχή της εγκρίθηκε ποσό 60.000 ευρώ.

Ντοκιμαντέρ για τα αεροδρόμια της Περιφέρειας αν.Μ.Θ.
Την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τα αεροδρόμια της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ο ρόλος που διαδραμάτισαν στα χρόνια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο αν.Μ.Θ. Το Ντοκιμαντέρ παραγωγής του Καβαλιώτη κου Κασδαγλή θα διανεμηθεί στα σχολεία της Περιφέρειας.

Βοήθεια και στην Κρήτη μετά την Εύβοια από την Περιφέρεια
Στο πλευρό και της σεισμόπληκτης Κρήτης θα βρεθεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ήδη στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε βοήθεια ύψους 25.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας. Ο κος Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» πρότεινε τα χρήματα αυτά να αυξηθούν και άλλο και να δοθούν αποκλειστικά για την αγορά ζωοτροφών. Πρόταση που έγινε αποδεκτή από την περιφερειακή αρχή. Με παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτζής ζήτησε να υπάρξει μέριμνα και για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης, πρόταση που επίσης έγινε αποδεκτή.

900.000 ευρώ για εργασίες οδοφωτισμού
900.000 ευρώ για εργασίες Οδοφωτισμού ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ΠΕ Ξάνθης. Σύμφωνα με τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, θα υπάρξει πρόβλεψη και για τις άλλες Π.Ε. -κάτι που αποτέλεσε αίτημα και του επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, Χριστόδουλου Τοψίδη. Επίσης, δρομολογούνται έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ στην ΠΕ Ροδόπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος