Οι ανατροπές στην εφοδιαστική αλυσίδα άγγιξαν και τη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Ο ήσυχος μήνας του Αυγούστου φαντάζει φέτος διπλά ιδανικός για ιδιοκτήτες και εργαζομένους στις μονάδες της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, καθώς η θερινή ανάπαυλα αποτελεί « και μια ευκαιρία για τη διαχείριση μιας περίεργης κατάστασης», λένε, οι ίδιοι μιλώντας στο www.ertnews.gr για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες. Προβλήματα λόγω ελλείψεων (μετά την εισβολή στην Ουκρανία), ενεργειακής κρίσης κυρίως και ανατροπών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι ανατροπές στην εφοδιαστική αλυσίδα άγγιξαν και τη ΒΙΠΕ ΚομοτηνήςΕιδικότερα, τα επιπλέον προσκόμματα σχετίζονται με ελλείψεις στις πρώτες ύλες από τη μια, αύξηση των τιμών από την άλλη, συν τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις παραδόσεις, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά τους. «Όντως υπάρχουν περιπτώσεις που σημειώνεται μια δυστοκία στην αλυσίδα διανομής» δηλώνουν καλά ενημερωμένες πηγές και μιλούν για σοβαρούς τριγμούς που καταγράφονται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Μπορεί η κάθε μια περίπτωση να είναι διαφορετική, ωστόσο, καθημερινά σημειώνονται περιστατικά που σχετίζονται με ελλείψεις στην ανεύρεση των πρώτων υλών, με ανατιμήσεις που διπλασιάζουν σε αρκετές περιπτώσεις το κόστος, με καθυστερήσεις στις παραδόσεις και με κατά πολύ αυξημένα τα μεταφορικά. Με το σκηνικό να δυσκολεύει περισσότερο λόγω της πτώσης της ζήτησης, κάτι που επίσης σχετίζεται με το «κούμπωμα» των καταναλωτών, πάλι λόγω ανασφάλειας και οικονομικής αβεβαιότητας, πάλι λόγω ανατιμήσεων και «εισαγόμενου» Πληθωρισμού.

Παρήγορο σημείο το γεγονός ότι δεν έχουν μπει σε αναστολή η λειτουργίας μονάδες στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, ούτε έχουν βγει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι σε αυτές, που άλλοτε ξεπερνούσαν τους 10.000 και σήμερα με δυσκολία αγγίζουν τους 1000, αριθμητική συρρίκνωση, λόγω απόβιομήχανο-ποίησης της περιοχής, που είχε αρνητικές συνέπειες στην τοπική οικονομία – κοινωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος