Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την θέσπιση ειδικού καθεστώτος καυσίμων στο νομό Ροδόπης.

Όπως δεσμεύθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον σύλλογο βενζινοπωλών Ροδόπης, ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, επικαιροποίησε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών,  Χρήστο Σταϊκούρα, που πρώτος είχε καταθέσει τον Φεβρουάριο του 2020 σχετικά με την θέσπιση ειδικού καθεστώτος καυσίμων για το νομό Ροδόπης.

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Ιλχάν με την  Κοινοτική Οδηγία 2003, στην οποία υπάρχουν σημαντικές πρόνοιες και για την Ελλάδα σχετικά με την αναδιάρθρωση των ενεργειακών προϊόντων, έχει προβλεφθεί για παραμεθόριες περιοχές της Ιταλίας με ανάλογο πρόβλημα με την Ροδόπη, η δυνατότητα «για την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή που καταναλίσκονται στις περιφέρειες Udine και Trieste, που συνορεύουν με την Σλοβενία,  υπό τον όρο ότι οι συντελεστές τους αυτοί είναι σύμφωνοι μετις υποχρεώσεις της συγκεκριμένης οδηγίας».

Ένα δεύτερο θέμα που θέτει ο κ. Ιλχάν στην κυβέρνηση, είναι αν είναι στις προθέσεις της  να εξετάσει την περίπτωση εφαρμογής για τους μόνιμους κατοίκους του νομού Ροδόπης ενός μέτρου ανάλογου με το «μεταφορικό ισοδύναμο» του υπουργείου Ναυτιλίας, με αποκλειστικό αριθμό μόνιμου κατοίκου και με την χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων επαλήθευσης.   

Τέλος συνάντηση με τις απολυμένες καθαρίστριες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου είχε και ο Ιλχάν Αχμέτ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος