Ο Συγγραφέας Δ. Μελικέρτης καλεί τα παιδιά στο «ΙΞ Ιπτάμενο Ξενοδοχείο»

Για το νέο παιδικό βιβλίο «ΙΞ, Το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο», εκδόσεις Πατάκη, μίλησε ο ίδιος ο Συγγραφέας, Δημήτρης Μελικέρτης, στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
Ο Συγγραφέας Δ. Μελικέρτης καλεί τα παιδιά στο «ΙΞ Ιπτάμενο Ξενοδοχείο»Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του κ. Μελικέρτη, όπου μέσα από τις σελίδες του αποτυπώνονται η διαστρωμάτωση πολλών χαρακτήρων της κοινωνίας μας. Ο συγγραφέας, μέσα από το  «ΙΞ, Το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο» καλεί τους αναγνώστες-μικρούς και μεγάλους- σε ένα μονοπάτι αυτογνωσίας, χωρίς να κατακρίνει τις διαφορές, αντίθετα τις κατανοεί και βοηθά τους ανθρώπους να νιώσουν την μαγεία τους, την αξία τους και να την θέσουν σε προσφορά σε όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο σύμφωνα με τον συγγραφέα αποσκοπεί στην κινητοποίηση της σκέψης και για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλά λεκτικά παιχνιδίσματα, αστεϊσμοί και …αχαλίνωτη φαντασία, οδηγώντας στην οδό του μαγικού κόσμου της λογοτεχνίας…που τόσο θα έχουμε πάντα ανάγκη, όσες οθόνες και αν μπουν στην ζωή μας…
Ο Συγγραφέας Δ. Μελικέρτης καλεί τα παιδιά στο «ΙΞ Ιπτάμενο Ξενοδοχείο»Ο αριθμός 3 είναι η βάση στην οποία δομείται το βιβλίο! Το ΙΞ έχει τρεις πρωταγωνιστές, έχει 33 ορόφους, 33 σκαλιά στην υποβρύχια λίμνη, 3.333 πολύχρωμα αλεξίπτωτα και 33 κεφάλαια… Είναι όπως έλεγαν οι Πυθαγόρειοι Φιλόσοφοι ο πρώτος αληθινός αριθμός που περιέχει την αρχή, τη μέση και τέλος.

Στην γραφή του Δημήτρη Μελικέρτη διακρίνει κανείς πνεύμα Ευγενίου Τριβιζά, καθώς συνδυάζει ανάγνωση, ψυχαγωγία και μύηση στη ζωή και στην κοινωνία…
΄
Η συνέντευξη του κ. Μελικέρτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος